Калина Паскалева: Не искам хиляди мигранти в България, но няма да си затворя сърцето пред човешката трагедия!

Калина Паскалева: Не искам хиляди мигранти в България, но няма да си затворя сърцето пред човешката трагедия!
Гласувайте за статията

Журналистката и риалити звезда Калина Паскалева хем иска да не пълним България с много бежанци, хем ги съжалява и иска да им помогне!

„Прочетох в един сайт, че след посещението си в кв. “Моленбек” ( Брюксел ) защитавам бежанците. В последните години светът е изправен пред миграционна криза поради разгорелите се военни конфликти в различни точки. Обърнахме внимание на радикалния ислям, който взима жертви в лицето на мирни граждани в европейските столици. Серия от атентати, извършени от представители на ИДИЛ, създадоха у съвременния човек усещането, че наред с бягащите от война и деспотичен терор мигранти, Европа е налазена и от камикадзета. Факт е, че има и такива. Факт е, че много трудно могат да бъдат идентифицирани, защото докато при “Ал Кайда” имаше идеология, при ДАЕШ – липсва. Те боравят с човешкия страх много умело. Но е факт и че се гледа с пренебрежение и отвръщение от голяма част от обществото на всички останали, които просто търсят спасение. Не мога да заключа, че всеки мюсюлманин е терорист. Не мога да приема и че трябва да сочим с пръст всеки, който е избрал различна религия от нашата. Аз съм посещавала страни, в които още личат дупки от куршуми, изстреляни заради конфликти, породени на етническа основа. Минала съм и през държави, в които се водят реални бойни действия срещу ИДИЛ – сега. По време на престоя ми в една от тях станаха над 10 атентата. Спомням си как в сърцето на Ирак, Кербала, от квартала, в който са настанени семействата на загиналите в борабата с ДАЕШ, непознато момиче излезе и ми даде чаша с вода. Без да ме познава, без да съм й поискала каквото и да било. Просто беше любезно, пусна ме и в къщата си после. Запознах се с майка й и сестрите й. Когато напусках квартала, тя ме догони за да си направим обща снимка и ми каза “Татко не ми дава да се снимаме, но аз много искам! Не ме забравяй, моля те!”

Калина Паскалева

Калина Паскалева е съпричастна към човешките неволи

Никой няма право да ме обвинява, че изпитвам съжаление към бежанците. За разлика от много от вас, аз съм говорила с тях, без да търся сензация или сълзлива рейтингова история. Не съм била на посещение в лагер за двадесет минути с прес-картата, а като обикновен човек, в техните къщи, макар и разрушени. Дори не са знаели, че съм журналист.

Но никога не съм твърдяла, че в България трябва да бъдат приемани хиляди мигранти. Напротив. Щастлива съм, че границата ни е добре пазена и се дава за пример навсякъде в Европа. Това обаче не означава, че ще си затворя сърцето пред човешката трагедия и пред начина, по който “будни граждани”, които дори не знаят причината за световните военни конфликти, заклеймяват хиляди хора, търсещи начин да се спасят от ехтене на бомби.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар