Стефан Илчев се отказва от операта заради пари

Стефан Илчев се отказва от операта заради пари
Гласувайте за статията

Сензацията в тазгодишния сезон на „Като две капки вода“ Стефан Илчев днес можеше да бъде прочут оперен певец, който да изпълнява арии на световни сцени, ако не се беше отказал от тази професия, узна HotArena.

Известният като най-добрия имитатор на Лили Иванова е завършил оперно пеене в Консерваторията в класа на проф. Благовеста Карнобатлова – Добрева. Дипломира се с ролята на Тамино от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, а веднага след като си взима тапията за завършено образование, започва да получава предложения за работа в страната и чужбина.

Стефан Илчев

Стефан Илчев не практикува това, за което е учил

В този период взема и първия си хонорар – около 1000 лева от операта в Скопие, в която бил гостуващ солист.

Преломен за кариерата на Стефан се оказва именно дипломният му спектакъл. Бил поканен да играе във „Вълшебната флейта“ като копродукция на Националния оперен театър в Скопие с Националната опера в София. В рамките на три месеца Илчев усилено репетира, за да е сигурен, че ще се представи по възможно най-добрия начин.

И въпреки че и той като повечето артисти казва, че изкуството не трябва да се измерва в пари, именно монетизирането на изявите му го разочарова. За целия репетиционен период Стефан не получава нито една стотинка. След като разбира, че трудът му няма да бъде материално възнаграден, решава, че не иска цял живот да е оперен певец и да е беден като църковна мишка.

„Причината, поради която си казах „стига“, беше отношението на управата в операта в София. Заплащането на оперните певци в България е повече от символично. С такъв доход скоро тук няма да има театри, а още повече няма да има кой да пее в тях“, споделя Илчев.

Така решава, че е по-добре да пее чужди песни по пиано баровете до малките часове на нощта, но да печели пари и контакти в музикалните среди. Имитаторската му дарба бързо му носи популярност и хората започват да говорят за момчето, което пее също като Лили Иванова. Така през 2007 г. Стефан най-накрая среща очи в очи примата, благодарение на която истински пробива в бранша.

Повече от десет години по-късно обаче Илчев все още не може да се похвали с кой знае какви успехи, а песните му не се превръщат в хитове сред масовата публика. По-известни са дуетите му с фолк певиците Емилия и Преслава, но и те не се открояват особено. Затова и когато получава покана да се включи в „Капките“, Стефан е на седмото небе от щастие. Благодарение на предаването, масовата публика разбра за него и за таланта му.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар