Не се лишавайте от шоколад и кафе

Не се лишавайте от шоколад и кафе
Гласувайте за статията

Не се лишавайте от шоколад и кафе, в името на диети или с идеята за здравословен режим. Ето че в правилните дози и тези две обичани от мнозина храни са доста полезни. естествено всичко прекалено не е хубаво!

Както знаем кафето е антиоксидант, но за да се чувстваме добре, при всяка чаша кафе е нужно да пием и малко вода, за да балансираме организма си, коментират и от сп. Ева.

И пак там се цитира изследване на английски диетолог Сейтана Купър се споменава полезното влияние на шоколада. Той в дългите си години практика открива няколко зависимости. Освен, че подобрява настроението и е толкова любим на много хора, особено дамите, шоколадът има и следните добри страни.

Шоколадът – полезен и обичан вкус

Шоколадът е добър за мозъка ни, полезен е за сърцето, интересно е, че също се разглежда и като успокояващ кашлицата. Освен това намалява кръвното налягане и риска от инсулт, като има и противо възпалителен ефект. И още много други добри страни има сладкия, любим десерт. Какаото в шоколада понижава нивата на „лошия“ холестерол, повишавайки нивата на „добрия“. Ето защо ние също се присъединяваме към идеята да похапваме повече от шоколада и разбиваме мита, че полезните храни не са вкусни много. 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар