В сериала Евтим Милошев решава, а в семейството – Христина!

В сериала Евтим Милошев решава, а в семейството – Христина!
1.5 (30%) 2 votes

Недоспиване, непоносим стрес и неимоверни усилия стоят зад сериала „Откраднат живот”. „От четвъртък и се прибрах в събота вечерта, две нощи и три дни”, споделя личния си рекорд Христина Апостолова, която е главен сценарист на хитовата поредица и половинка на продуцента Евтим Милошев.

Въпреки високата цена, която плаща за успеха на сериала, Христина не съжалява, тъй като впечатляващият резултат е удовлетворението, което я презарежда и окуражава. А без съмнение дамата, която е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ, доказва таланта и професионализма си именно чрез сериала „Откраднат живот”.

Признавал го е и Владо Карамазов, с когото са приятели от академията, а първата им съвместна работа е в риалитито „Сървайвър”: „Нейният връх дойде със сериала „Откраднат живот”. Много се гордея с нея. Тя е човекът, който създаде този сериал и който го реализира. Направи го по начин, по който аз съм сигурен, че никой човек на цялата планета земя не може да направи. Тя е главен сценарист на всички 5 сезона или 190 епизода. Цялото това количество е минало през нейния ум и нейните пръсти – в чудовищно кратки срокове и под невероятен стрес. Смайващо е какъв огромен зрителски интерес предизвика този проект. Зад всичко това стои чудовищен труд на шепа хора и най-вече на Христина”.

Евтим Милошев и Христина Апостолова

Евтим Милошев и Христина Апостолова са перфектното семейство

Професионалният път на Христина стартира от НАТФИЗ. След дипломирането си тя се изявява като актриса в няколко театъра, но дали заради търсенето на нови възможности за реализация или поради друга причина, не се задържа дълго. Става водеща в столично радио, където има собствено предаване. Изненадващо получава покана да се присъедини като редактор към екипа на втори сезон на риалитито „Сървайвър”, което стартира в ефира на Би Ти Ви в края на септември, 2007 г. Владо Карамазов пък получава оферта да се яви на кастинг, а скоро след това заминава за Доминикана като водещ на предаването, продуцирано от компанията на Евтим Милошев и Любо Нейков, пише „Уикенд“

„Заминахме за Доминикана. После за Панама. След това за Филипините и после за Камбоджа”, изрежда Крамазов ангажиментите си като водещ на „Сървайвър”.

Той и Христина станали невероятен тандем. А някъде по това време влезли „със страшна сила в живота на продуцента Милошев”. „И мисля, че му го променихме трайно. Станахме негов коректив и негова стабилна опора”, споделял е актьорът.

Той се превръща в един от близките приятели на Евтим Милошев, а колежката му става дамата на сърцето му. Както е известно, Христина и продуцентът се влюбват именно покрай съвместната си работа по сезоните на „Сървайвър”. Това е едва началото, защото следват проектите им „Столичани в повече” и „Дървото на живота”. Христина се присъединява към екипите на сценаристите на двата хитова сериала, а любовта й с Евтим Милошев преминава в съвместно съжителство. И някак успяват да съчетават работата с личния си живот.

Това не е никак лесна задача, тъй като Христина е майка на двама сина. По-големият Митко е от връзката й с актьора Димитър Рачков, а по-малкият Петър е от продуцента Евтим Милошев. Христина е не само сценарист в компанията на мъжа си. Изявява се и като актриса, макар и с малки роли, в сериалите „Столичани в повече” и „Дървото на живота”. Голямото й постижение е хитовата продукция „Откраднат живот”.

„В този сериал графиците са едно от най-смазващите неща. От друга страна, заради стреса изненадваме самите себе си – вадят се сентенции, малки философийки за живота, които се получават най-добре след два дни безсъние.”, споделяла е Христина.

С Евтим Милошев имат спорове, но никога – скандали. Двамата са сплотен екип и в личен, и в професионален план. Тайната им е именно нагласата, че работят в екип. Двамата се подкрепят, помагат си взаимно и не правят компромиси в смисъла на премълчаването и саможертвите. В отношенията им има чуваемост, както сподели веднъж Христина, което е изключително важно. В работата пък стриктно са разделили ангажиментите си.

В рамките на сериала крайните решения категорично са за мен”, споделя Евтим Милошев и изтъква, че това не е въпрос на привилегия, а на отговорност. В личния живот е друго. „Имаме много ясна система на вземане на решения и носене на отговорност, която ни помага да живеем в сериозна хармония. Простичко е. Разбираме се – за това ти вземаш решение и носиш отговорност, за това аз, както го направиш, така ще бъде, другите се съобразяват. Животът не предполага да губим време в спорове, обяснения. Дори някой да сбърка, вървим напред. Не си натякваме – видя ли, аз като ти казвах… И това дава огромно спокойствие”, казва продуцентът.

Той не крие, че се възхищава на Христина и професионално. Сценаристката респектира и колегите, и приятелите си. Затова не е изненадващо, че Владо Карамазов неотдавна изтъкна силния характер и безкомпромисен професионализъм на Христина. Актьорът, който се изявява в сериалите „Дървото на живота”, „Откраднат живот” и „Дяволското гърло”, продуцирани от компанията на Евтим Милошев, е казвал, че дори се е притеснявал за приятелката си Христина. Нейната отдаденост, която често й коствала недоспиване, тревожела актьора. През последните години сценаристката редовно се трудела без почивка по 2-3 дни.

„Не ядеше. Работеше под жесток стрес. Стрес, защото времето никога не стига и защото, ако не напише дадената серия, на другият ден няма какво да се снима и заради нея процесът може да спре. Машината да спре заради това, че тя не е успяла. Но тя такова нещо никога не би позволила… Аз я карах да го зареже. Многократно я убеждавах, че това е нечовешко, че трябва да спре, че трябва един път да не предаде серия, да спре машината, за да се види, че така не става, но никога не ме послуша. Обаждаше ми се, поплакваше ми за 10 минути, затваряше телефона и продължаваше”, споделял е Владо Карамазов.

Според него сериалът „Откраднат живот” е голям подвиг, който много й дал, но и много й взел. „Стана човек, който покори своя голям връх в живота. Успоредно с това тя е майка на две момчета, които възпитава и обгрижва. Да, има и такива хора, които с цената на всичко правят невъзможни неща. Христина е моят пример, моята гордост, моята подкрепа. Никога не ме е лъгала и винаги ми е помагала”, признавал е актьорът.

HotArena.net

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар