Този тип коса се характеризира с безжизнен, вял вид На сухата коса обикновено й липсва блясък и на допир е неприятно твърда. Цъфтящите краища са неизбежни и заради тях, тя трудно се поддава на оформяне и разресване. Оплита се лесно по дължината на косъма. Когато мастните клетки, разположени в близост до фоликулите не произвеждат достатъчно себум, косата губи естественото си овлажняване, а от там и неприятните последици.  

Кои са причинителите 

Стресът, хормоните и генетичната предразположеност играят основна роля в това, макар че понякога не малко влияние оказват и методите на третиране на косата. Например, използването ежедневно на преса или честото боядисване водят до прекомерна сухота. Начинът на хранене също може драстично да повлияе на външния вид. Косата има нужда от витамини и белтъчини. Подсигурете си ги чрез дневното меню, което трябва да включва задължително много плодове и зеленчуци, както и бобови култури, яйца, риба. Дехидратацията е пагубна, както за целия организъм, така и за косата. Няма място, където да не се прояви, ако организмът страда. И тук не говорим за алкохол или газирани напитки. Приемът на чиста вода е най-важен, а влиянието на редица билки под формата на чай, може само да подобри вида и здравето ви. Внимавайте и с кафето. Всички го обичаме и неговите ползи са безспорни, но то влияе като естествен диуретик. Не пропускайте да приемате повечко вода след всяка чашка от стимулиращата напитка.  

Каква козметиката да използвате?

Проблемът е неприятен, но веднъж ако свикнете да полагате правилната грижа с професионални продукти за суха коса, не след дълго ще се радвате на блестящи резултати. И в пряк, и в преносен смисъл. Натуралните съставки, богатите на масла продукти и ежедневната грижа ще направят чудеса за вас. Шампоанът трябва да е съобразен с нуждите ви. Богатите на копринени и пшеничени протеини ще укротят косата и ще й доставят блясък и мекота. Изключително благотворно ще ви повлияят продуктите без отмиване, тъй като тяхната формула ще заключи хидратацията в косъма възможно най-дълго. Химическото третиране усложнява ситуацията. Високоовлажняващо действие има екстрактът от слънчогледово семе. Формулите без сулфати и парабени ще окажат благотворно въздействие. Няма да утежнят косата допълнително, а напротив: ще я снабдят с лекота и ефирност, неприсъщи на сухите косъмчета. Маската за коса трябва да стане задължителен продукт във вашата грижа. Кератинът ще уплътни косъма и допълни неговата структура. Дълбокото проникване ще регенерира увредената коса. Ежедневното въздействие на неблагоприятните външни фактори може да задълбочи проблема. Ето защо е важно да се използва козметика с дълготрайно и защитно действие. Копринената мекота и еластичност си заслужават старанието. Радикалните мерки ще се отплатят. Косата ще стане видимо силна и устойчива. Възстановена отвътре с чувствително повишена хидратация, тя ще ви изненада с подвижност и здрав вид. Хидратиращото олио-серум е незаменим богат продукт, в който ще се влюбите. Изключително концентрираните формули на серумите ще ви снабдят с масла и витамини, от които сухотата има нужда. Без наелектризиране, без двойни връхчета, бляскава и еластична, косата ще изглежда завидно. Защитата от вредните слънчеви лъчи и термо третиране ще е факт. Кремовете без отмиване образуват защитен филм върху косъма и не позволяват допълнителни увреждания, като същевременно повишават хидратацията и възстановяват изгубения здравословен вид. Професионална козметика за суха коса от магазин За човека Изборът е голям. Не отлагайте. Започнете незабавно с обгрижване и глезене на вашата коса, която ще ви радва със свеж и сияен вид. Заслужавате го!