Шаш: Къци Вапцаров срещу Сашо Диков в битката за директор на БНТ! (виж тук)

0

Къци Вапцаров напира да става директор на БНТ!

Осем кандидатури за нов генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) бяха внесени днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Документи се приемаха до 17 ч. Самият избор ще е на 5 юли.

Къци Вапцаров
Къци Вапцаров се цани за шеф на БНТ

Без изненади се кандидатира сегашният временно изпълняващ длъжността, доскоро програмен директор – Емил Кошлуков. Той се счита за фаворит.

Сред останалите имена има и „екзотики“ като… Къци Вапцаров, както и дългогодишни кадри на БНТ, някои от които участваха в конкурса и през 2017 г.

С предсрочното напускане на Константин Каменаров веднага се спрегна името на Кошлуков като почти сигурен кандидат за постоянен шеф. Кошлуков направи опит да оглави БНТ през 2017-а и дори се считаше за фаворит.

Спъна го обаче доказването на „трудов стаж“ в телевизия, каквото е изискването на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), а опитът му в партийната телевизия „Алфа“, собственост на „Атака“, постави СЕМ в неудобна ситуация – да решава обвързан ли би бил евентуалният нов генерален директор с партии (особено с отправящи откровено русофилски послания).

Днес Кошлуков вече има въпросния стаж. И даже се счита, че е сигурният бъдещ генерален директор. Зрителите на телевизията го помнят и с показването на среден пръст в ефир, заради което БНТ бе наказана от СЕМ с глоба.

Сред изненадите е популярният телевизионен водещ на забавни предавания от близкото минало – Кръстю Вапцаров, по-известен като Къци Вапцаров. Завършил е актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ, след това се дипломира като филмов режисьор.

На широката публика е по-известен с игрите на късмета. Започва в БНТ със „Супершоу Невада“, където изгря и звездата на Гала, следват „Риск печели, риск губи“ (БНТ) и „Кой е по-, по-, най-“ . Продуцент е на риалити формати като „Горчиво“, „Любовни игри“.

През 2012 г. се включи в четвъртото издание на риалити формата Vip Brother, а три години по-късно повтори и в Big Brother All Stars. Участва и в „Като две капки вода“. Автор е на двутомника „Секс за душата“. В своята творческа биография има шест филма.

Кандидатира се и Сашо Диков, което той сам неотдавна обяви, че ще направи. Бившият спортен журналист в момента води свое предаване по телевизия „Евроком“.

Професионалният му път минава през БНТ, Канал 3, Нова телевизия, а преди „Евроком“ – бе програмен директор в обявената във фалит преди месец „Би Ай Телевизия“.

Източник: clubz.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.