Шаш: Къци Вапцаров срещу Сашо Диков в битката за директор на БНТ! (виж тук)

Шаш: Къци Вапцаров срещу Сашо Диков в битката за директор на БНТ! (виж тук)
Гласувайте за статията

Къци Вапцаров напира да става директор на БНТ!

Осем кандидатури за нов генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) бяха внесени днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Документи се приемаха до 17 ч. Самият избор ще е на 5 юли.

Къци Вапцаров

Къци Вапцаров се цани за шеф на БНТ

Без изненади се кандидатира сегашният временно изпълняващ длъжността, доскоро програмен директор – Емил Кошлуков. Той се счита за фаворит.

Сред останалите имена има и „екзотики“ като… Къци Вапцаров, както и дългогодишни кадри на БНТ, някои от които участваха в конкурса и през 2017 г.

С предсрочното напускане на Константин Каменаров веднага се спрегна името на Кошлуков като почти сигурен кандидат за постоянен шеф. Кошлуков направи опит да оглави БНТ през 2017-а и дори се считаше за фаворит.

Спъна го обаче доказването на „трудов стаж“ в телевизия, каквото е изискването на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), а опитът му в партийната телевизия „Алфа“, собственост на „Атака“, постави СЕМ в неудобна ситуация – да решава обвързан ли би бил евентуалният нов генерален директор с партии (особено с отправящи откровено русофилски послания).

Днес Кошлуков вече има въпросния стаж. И даже се счита, че е сигурният бъдещ генерален директор. Зрителите на телевизията го помнят и с показването на среден пръст в ефир, заради което БНТ бе наказана от СЕМ с глоба.

Сред изненадите е популярният телевизионен водещ на забавни предавания от близкото минало – Кръстю Вапцаров, по-известен като Къци Вапцаров. Завършил е актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ, след това се дипломира като филмов режисьор.

На широката публика е по-известен с игрите на късмета. Започва в БНТ със „Супершоу Невада“, където изгря и звездата на Гала, следват „Риск печели, риск губи“ (БНТ) и „Кой е по-, по-, най-“ . Продуцент е на риалити формати като „Горчиво“, „Любовни игри“.

През 2012 г. се включи в четвъртото издание на риалити формата Vip Brother, а три години по-късно повтори и в Big Brother All Stars. Участва и в „Като две капки вода“. Автор е на двутомника „Секс за душата“. В своята творческа биография има шест филма.

Кандидатира се и Сашо Диков, което той сам неотдавна обяви, че ще направи. Бившият спортен журналист в момента води свое предаване по телевизия „Евроком“.

Професионалният му път минава през БНТ, Канал 3, Нова телевизия, а преди „Евроком“ – бе програмен директор в обявената във фалит преди месец „Би Ай Телевизия“.

Източник: clubz.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар