Хидрофилни храни и как те помагат на диетата ни

Хидрофилни храни и как те помагат на диетата ни
5 (100%) 1 vote
Лятото стартира, това е сезон, в който сме леко облечени, показваме телата си и в жегата искаме да сме по-леки, ефирни и да хапваме по-малко.

Как да контролираме теглото си и да устоим на усещането за глад. Ето, че има не малко храни, които намаляват апетита ни и ни карат да се заситим с малки количества и за повече време, коментират и от изданието „Една.Бг“ също.

Хидрофилните храни поемат водата, което подсказва и името им. Така не задържаме толкова течности, тези храни подпомагат добрата обмяна и балансирането на кръвната захар, което пък намалява желанието ни да си хапваме.

Ето част от нашите предложения за полезно похапване – чия, ядки, овесени явки, кафе, бобовите растения, както и лененото семе.

Освен това зелените зеленчуци – лапад, спанак, броколи, магданоз, босилек.

Потискат апетита плодовете с високо съдържание на пектин – круши, ябълки. Те помагат и на храносмилането ни, коментираме и ние.

Балансираната диета с честа употреба на тези продукти, гарантира по-здравословно хранене и живот. Ние ви препоръчваме и поне ден от седмицата да избирате месото като не го комбинирате с ориз, картофи, хлебни изделия и т.н. Месото е носител на енергия, от която тялото ни се нуждае често.

За да не носи тежест храната е добре да ядем малко и често, разнообразно и добре комбинирано, желаем весело и леко лятно настроение.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар