Калина Паскалева: Имаме късмет с бежанците в България!

Калина Паскалева: Имаме късмет с бежанците в България!
Гласувайте за статията

Журналистката Калина Паскалева разкри подробности за джихадистката организация ИДИЛ, която описва като изключително опасна.

„❗️❗️❗️ ВАЖНО ❗️❗️❗️
Супер НЕзапознати като общество сме с ИДИЛ – тя няма нищо общо с Ал Кайда. Нейн боец може да стане всеки, който извърши терористична атака самосиндикално или под диктовка. Това е и причината толкова години джихадистите да имат сила и да си играят със страховете на хората. Дават на своите бойци между 500 и 800 долара на месец и 60 патрона на ден да убиват всички, които не следват тяхната идеология. Благодарение на интернет, се свързват с различни хора по света и успяват да прокарат идеята си.

Калина Паскалева

Калина Паскалева с интересни разкрития

Ето защо е толкова важна киберсигурността. Едно изпратено клипче с убити хора не е никак безобидно. Кореспонденция с представител на ИДИЛ също. Тя трябва да бъде изкоренена, защото джихадистите са като октопод и достигнали веднъж до един човек, означава, че ще пробват отново. Може да бъде дори след година.

Ние имаме уникалния късмет в България да няма вълна от бежанци, сред които да бъдат внедрени спящи клетки ( хората, подготвящи атентати ). И това, разбира се, е единствено и само заради добрата защита на границата ни с Турция.

Когато бях в Ирак миналата година, се запознах с боец срещу терористичната групировка. Той днес живее в Кербала и работи за духовните водачи в града, шофьор е на важните им гости. За зарибяването на страната на ИДИЛ ми разказа, че джихадистите използват най-вече млади хора, на които лесно промиват мозъка в желаната от тях посока. Ето защо по магистралата от Наджаф до свещения шиитски град Кербала, който ИДИЛ се е стремял да превземе, са поставени десетки снимки на загинали бойците срещу групировката. За да се напомня, че тази война не е приключила.

Случаят с детето от Пловдив, което се опитвало да направи бомба, заслужава внимание, изолация на самото момче – което означава никакъв достъп до социални мрежи и сериозна работа с психолози. Хубаво е, че бащата му е купил тази книга, която аз също имам и съм чела преди няколко месеца. Ще ви цитирам част от нея, тъй като тази сутрин гледах интервю с адвоката на момчето, който сякаш неглижира интернет комуникацията с ИДИЛ:

“Нарастващият брой последователи из целия свят, съблазнени и примамени от насилието в резултат от пропагандата на “Ислямска държава”, потвърждават глобалната привлекателност на нейното послание – послание, което в съвременния виртуален свят извиква нови, нерационални и варварски актове на насилие.

Неуспешният опит на група австралийски мюсюлмани да отвлекат и обезглавят случаен човек само за да публикуват екзекуцията онлайн, показва потенциална деградация на посланието на “Ислямска държава” във виртуалната среда, в която всичко е видео-игра, включително реалните военни конфликти. Мутациите на класическата пропаганда, резултат от зверствата на въоръжените организации, изправя западните държави пред абсолютно нова опасност. Днешните самодейни ислямистки екзекутори са трудни за проследяване, тъй като не се задържат дълго в никоя от локализираните групировки, радикализирайки се само с няколко кликвания на мишката.” .
И пак ще повторя – изключително важна е киберсигурността, която българското общество неглижира и смята, че се дават ненужни пари от бюджета за нея.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар