Калина Паскалева: Завършила съм елитно училище и получавам висока заплата!

Калина Паскалева: Завършила съм елитно училище и получавам висока заплата!
Гласувайте за статията

Журналистката Калина Паскалева, която навремето стана известна с рилити формати, изригна срещу случващото се в българските училища, откъдето излизат масово неграмотни деца.

„#СРАМ
Прочетох резултатите от матурите по БЕЛ. Потресавощо ниски са. Чак да не му се вярва на човек. Моето училище ЕГ “Пловдив” е на пето място по успех в страната, което не ме изненадва, неговото ниво винаги е било едно от най-високите в страната. Мисля и че хубави хора излязохме от него. Или поне с богата обща култура.

Калина Паскалева

Калина Паскалева е възмутена от нивото на образованието в България

Напоследък с колеги си говорим за доходите ни – като човек, който основно работи като редактор в тв формати, получавам висока заплата. Тя не е целогодишна, разбира се. Различна е и от начинаещ редактор, което също е нормално – заради опита и рутината – правя телевизия от 2007 година. Сиреч – по-лесно мога да преценя кое е важно в една история и кое не е.

Искам обаче да попитам тези сладури – учениците, които едва са вързали 4 на матурите, какви специалности ще запишат в университетите и после с какви претенции ще излязат от тях. Ясно е, че младите предпочитат да си ровят по цял ден в социалните мрежи, да стават инфлуенсъри и да изкарват бързи пари, да бъдат мениджъри без трудов стаж заради физически качества, да не си плащат здравните осигуровки, да не си декларират всички доходи и да минават метър.

Спомням си, че когато кандидатствах след 7 клас, имах по БЕЛ оценка 5,50 и с мама ходихме да си видя работа, защото бях сигурна, че съм си написала темата за пълен отличен и съм ощетена. По математика имах 5,25 и бях разочарована, защото не ме приеха на първо класиране в ЕГ “Пловдив” с английски език и се записах с немски, за да не си изпусна мястото. Сиреч – моят набор 86 в Пловдив и околността беше само с умни и амбициозни деца и битката беше жестока. Гледайки децата днес, изпитвам тъга. От 15 годишни висят по кафетата, наричат се Инстакуин и ела ме ритни, и погледът им е толкова празен, че даже и 4 на матурите им е много.

Та в този ред на мисли се питам, родителите им къде блеят или и на тях им е все тая за това възходящо затъпяване? И не ми обяснявайте, че образованието е скъпо – книга можеш да си купиш и за 2 лв.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Калина Паскалева: Завършила съм елитно училище и получавам висока заплата!”

  1. marinela

    юни 15. 2019

    елитна п…. си,ама само ти не го осъзнаваш още

Добавете коментар