Азис изпял скандалната „Циганче“ заради баща си

Азис изпял скандалната „Циганче“ заради баща си
Гласувайте за статията

Азис направи поредния си фурор сред почитателите на чалгата. Новият му хит „Циганче“ се оказа голям удар, тъй като самият изпълнител е от ромски произход и е базирал песента на лични подбуди.

Последният хит на Азис „Циганче“, който за пореден път предизвика скандал, всъщност е вдъхновен от баща му, научи HotArena.

Азис и баща му

Бащата на Азис го е вдъхновил за „Циганче“

Още преди години родителят на фолк певеца написва книгата „Бяхме… цигани“. Тя е в малък тираж, но почти целият Костинброд я притежава. Сега Троян Боянов е подновил печата и разпространението й в града. В книгата се разказва за тежкия живот, който е водило семейството му, и как често са били отритвани от обществото. Напук на очакванията в нея няма лични истории за самия Азис, а по-скоро размисли как да се интегрират циганите.

Фолк певецът обяви, че именно това е посланието в новата му песен. Азис подчерта, че никога не се е срамувал от произхода си, но ромите трябва да се научат да работят, а не да чакат всичко наготово. Родителят на Азис продължава да живее зад високи дувари в родния Костинброд сам. Съпругата му Гергина работи от години във Виена. Майката на Азис се прибира за по месец в родината, след което отново заминава, пише „България Днес“.

Най-близките на Азис са стриктно пазени от сина си от години и той не говори почти нищо за тях. Въпреки несметното богатство на една от най-големите звезди в родния шоубизнес бащата на Васко живее скромно. Музиката и писането са неговата страст в последните години. „Цялото ни семейство са музиканти. Талантът на Васил е наследствен“ – горд е родителят на гласовития певец.

Близки до семейството споделят, че Азис многократно е предлагал на родителите си да им уреди добър живот в столицата, но те категорично отказват да напуснат Костинброд. Фолк певецът никога не е крил, че именно майка му и баща му са дали тласък на кариерата му, тъй като били заможни хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар