В летните жеги нека се заситим с нещо вкусно и полезно. Вижте!

В летните жеги нека се заситим с нещо вкусно и полезно. Вижте!
Гласувайте за статията

В летните жеги нека се заситим с нещо вкусно и полезно. Вижте! Ще споменем за свойствата на един плод и един зеленчук, които мнозина познаваме, но рядко се замисляме колко са полезни за нас.

Ще говорим за морковите първо – те са много полезни за кръвното и за очите, съдържат много витамин А и се препоръчват и за диабетици. Богати са на калиеви соли, които са полезни за бъбреците, сърцето. Освен това съдържанието на целулоза е също голям плюс за морковите. Това му дава предимство пред останалите зеленчуци, за летния сезон, подпомага отслабването и поддържането на добра фигура, както и отделянето на токсини.

Намалява вероятността да страдаме от рак на гърдата, простата, шийката на матката. Съдържа високи нива на витамин Е и е много подходящ срещу ежедневния стрес и напрежение, коментират и от изданието Една.Бг.

А в летните жеги ще препоръчаме един плод, това е прасковата. Тя има също редица полезни свойства. Прави кожата по нежна, бори високите нива на кръвна захар, полезна е за храносмилането. Специалисти я препоръчват срещу алергии и за повишаване на имунитета. Така че ако изпитвате непоносимост към свежите пролетни треви и цветове, консумирайте повече праскови под различна форма.

И така няма нищо по-свежо и зареждащо от фреш или нектар от праскова или морков. А оказва се и доста полезно, освен вкусно.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар