Мегз изригна: Вербалната агресия е не по-страшна от физическата! (Виж още)

Мегз изригна: Вербалната агресия е не по-страшна от физическата! (Виж още)
Гласувайте за статията

Мегз взриви мрежата с този коментар!

Дизайнерката Мегз подпали мрежата с този неочакван коментар.Миглена Каканашева, по-известна като Мегз,заклейми агресията и насилието.Тя го свърза с някои от епизодите в риалити формата си:

Мегз

Мегз подпали мрежата

„Много съм щастлива от реакцията ви към епизод 10 на риалитито ми. Получих буквално хиляди съобщения от хора, които са били жертви на лошо отношение, подигравки или обиди.

И от хора, които са преживяли болката техните деца, сестри, братя, близки да бъдат подложени на подобен тормоз.

Проблемът битува много сериозно в обществото ни. И изобщо няма да сгреша, ако ви кажа, че всяко трето дете е жертва на лошо отношение в училище.

И знаете ли какво по-тъжно прочетох в много писма.

Оказва се, че много деца са социално притиснати от съучениците си да станат агресори. В училище много деца се подиграват просто, за да не бъдат част от подиграваните.

Обиждат, за да са част от групата, за да не бъдат отхвърлени.

Това е страх, който те кара да избереш между това да си жертва и това да си лош. И децата избират да са лоши, за да не бъде някой лош с тях.

И знаете ли защо се случва това, защото обществото ни е насъдило идеята, че готините са лоши, пренебрежителни, надменни. На тях не им пука.

Те са силни, недостъпни и мачкат слабите. Всичко това трябва да бъде тотално изкоренено, защото обидите днес раждат чудовища утре. И това трябва да започне от нас възрастните. Вербалната агресия е не по-малко страшна от физическата.

НЕ БЪРКАЙТЕ АГРЕСИЯТА И ОБИДИТЕ С ХУМОР! Спрете да се кефите на кретените, които хейтят. Спрете да лайквате страниците с подигравки и унижения. И се замислете, че утре обект на тази помия може да е вашето дете.

Тъжно е, че хейт и подигравателните страници са най-големия генератор на интерес и трафик в социалните мрежи в момента. Яко ни е да гледаме как някой друг е осмян, унижен, разобличен.

Но това е само, защото самите ние сме крайно осакатени. И когато видим унижението върху някой друг уж получаваме доза възмездие.

Но всъщност добавяме нови жертви и нови агресори към този омагьосан кръг. Следващият път, когато видите някой да се подиграва или обижда някого-спрете го. Осъдете поведението му. Покажете, че това не е яко. Нека разрушим този осакатяващ тренд.

Само така ще предпазите децата си утре. Да обиждаш не е готино, нито силно. Силните хора мотивират, градят и сплотяват. Обиждат наранените и слаби душици с хиляди комплекси. Ти от кои искаш да бъдеш?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар