Голямата Валя Балканска омерзена: Обсебиха и Рожен!(Защо отказа да открие събора)

Голямата Валя Балканска омерзена: Обсебиха и Рожен!(Защо отказа да открие събора)
Гласувайте за статията

Голямата Валя Балканска е омерзена до дъното на душата си

Великата Валя Балканска е повече от съсипана от поредното безумие. Народната певица е крайно възмутена, че лакомията за пари се шири и на събора в Рожен.

Валя Балканска

Валя Балканска отказа да открие събора в Рожен

Тя е омерзена от печалбарската треска, обхванала организаторите на това грандиозно фолклорно събитие. И затова тази година няма да открие тазгодишния роженски събор, пише HotArena.

„Обсебиха Рожен за печалбарство. Косят тревата по ливадите и после продават по 6 лв бала със слама. Принудиха се да свалят цената на 3—4 лв. Всичко е за пари”,възмутена е Валя Балканска.

Много отдавна фолклорната изпълнителка се възмущава от високите цени, които се слагат на продуктите там, по време на събора. Нейното мнение подкрепят и тези, които посещават фолклорното събитие, пише в. „България Днес”.

Жената, тръгнала от родопска махала съ с седем къщи и стигнала до космоса с песента си „Излел е Делю хайдутин”, винаги е била скромна.

Певицата с извънземен глас се радва на три деца, пет внука и три правнука, обича земеделието и близкия до природата начин на живот.

Затова се дразни от сърце на хорската мания да граби.

„Това си е чисто изнудване, което много ме дразни. От 1961 година откривам събора, но сега не го правя. Ако ще участвам, може да е само заради хората и община Смолян, в която живея”, сподели народната певица.

Изпълнителката разкри, че тази година съборът ще се проведе от 19 до 21 юли.

„Седмица преди това е гайдарското надсвирване в село Равногор, което е под моя патронаж, заедно с Петър Янев. Там няма вход, цените са нормални, а не както в Рожен и Жеравна.

Всичко се прави за българщината и родолюбието”, сподели още голямата певица.

Все пак Валя Балканска вярва, че има надежда за младите хора и е щастлива, че и те обичат фолклора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар