Калина Паскалева, която погази закона с паркирането: Българинът не спазва правила!

Калина Паскалева, която погази закона с паркирането: Българинът не спазва правила!
Гласувайте за статията

Калина Паскалева само преди дни наруши закона и си изпати с фиш за 50 лв., а сега заклеймява българина като системен нарушител. Може би е вярно, но е факт, че и тя влезе в нарушителите.

„Понеже споделих инцидентите си с паркирането ми в Пловдив тези дни – за глобата си съм виновна аз – сглупих и се доверих на случаен гражданин и морал на продавачки в магазин. Нарушила съм закона, имам фиш. Една част от хората бяха възмутени защо се оплаквам. Ще кажа защо се натъжих – от липсата на толеранс на пътя.

Калина Паскалева

Калина Паскалева погази закона, но това не й пречи да се оплаква от българина

За последните няколко дни в България загинаха десетки хора. Снощи още един. До Сандански. Пешеходец. Предният ден – семейство на път за морето, млада девойка след удар в стълб, младо момиче след загуба на контрол, три момчета, велосипедист, бутнат в канавка. И още, и още.

Защо? Несъобразена скорост, липса на внимание и опит – загина и човек на пешеходна пътека в Пловдив, защото водачът не го е видял в тъмното. Отнемането на предимство е най-честото явление. Ще говоря за себе си – понеже внимавам постоянно и съм много бавна, редовно ме задминават и засичат на кръговите кръстовища и големи булеварди, освиркването няма да коментирам – то е дежурно.

В провинцията шофьорите все още не са се научили, че на пешеходна пътека се спира и вероятността да се забият в теб, е огромна. Редовно по магистралата тировете изпреварват малки бавни камиончета или цистерни. Междуградските автобуси също надвишават позволената им от закона скорост. Ако допустимата за магистралата в България е 140 км, то нашите шофьори много често се движат със 160/180 км.

Факт е, че виждам патрулки по пътищата. Не знам дали следят за скоростта, но ги има. Има и спрени коли за проверка. Очевидно глобяват и за неправилно паркиране.

Но в манталитета на българина е да не спазва ограничения, знаци и правила. Защото иначе ще го сметнат за балък. А после лицемерно страдаме за жертвите на пътя. Помислете си дали внимавате достатъчно.“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар