Неочаквано разкритие за сериала „Дяволското гърло“! (виж тук)

Неочаквано разкритие за сериала „Дяволското гърло“! (виж тук)
Гласувайте за статията

„Дяволското гърло“ излиза извън рамките на страната ни!

Един от успешните български телевизионни сериали „Дяволското гърло” излиза извън България с първа прожекция пред чуждестранна публика. Срещата предстои на 30 юни по време на традиционния фестивал „Празникът на българското кино в Рим“.

Дяволското гърло

В чужбина ще гледат сериала „Дяволското гърло“

Хитовата криминална поредица ще бъде представена в Италия от продуцента Евтим Милошев и звездите Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.

Дванадесетото издание на фестивала, организиран от Българския културен институт и българо-италианската културна асоциация „Феникс“ с подкрепата на Министерство на културата, ще се проведе от 27 до 30 юни в Рим и е посветен на най-добрите български ленти от последните години.

„Дяволското гърло“ е единственият сериал в програмата на „Празникът на българското кино в Рим“, който ще бъде представен на италианската публика. Българската криминална драма завладя сърцата на родните фенове с напрегнат сюжет и впечатляваща актьорска игра.

Сериалът, заснет почти изцяло в Родопите, разказва историята на криминално разследване на серия от убийства в Смолянска област. Поредицата акцентира върху важни социални и общочовешки проблеми като приятелство, любов и предателство.

На 30-ти юни зрителите ще имат възможността да гледат романтичната драма, копродукция на Нова Броудкастинг Груп – „Дъвка за балончета“. Лентата ще бъде представена от режисьора Станислав Тодоров и звездата в главната роля Теодора Духовникова.

„Дъвка за балончета“ е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център с над 85 000 зрители.

Прожекциите във фестивала тази година са обединени от темата за любовта във всичките й проявления. В рамките на събитието ще бъдат излъчени пет пълнометражни, три документални филма и един сериал.

В годината, в която Пловдив е първата българска Европейска столица на културата, празникът отделя специално място на двама българи, родени там – сопраното Соня Йончева и режисьора на емблематичния „Вчера“ Иван Андонов, представен от съпругата му Люба Маричкова.

Документалната секция продължава с отбелязването на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков с прожекция на „Черкаски хроники“ и среща с наследниците на големия български писател.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар