Катя и Здравко избухнаха срещу Криско: Ритонците са бесни и крайно възмутени!

Катя и Здравко избухнаха срещу Криско: Ритонците са бесни и крайно възмутени!
Гласувайте за статията

Истинска война си обявиха Криско и дует „Ритон”. Изпълнителите скочиха срещу факта, че концертите на рапъра са финансирани от държавата и той получава субсидии за тях.

Практиката е за всеки лев на продаден билет да се дават по шест на държавната филхармония. А дует „Ритон” са твърдо против подобни порочни практики.

дует Ритон и Криско

„Ритон“ и Криско във война

„Наскоро разбрахме, че това е практика и е модерно за повечето поп и рап певци. Държавните симфонични оркестри, когато организират мероприятия с известни певци, се радват на голяма посещаемост. Пълните салони означават големи приходи. Доколкото сме запознати, на всеки лев от билет се дават по 6 лева помощ от държавата”, възмутена е Катя от „Ритон”, пише „България днес”.

Криско организира концерти с Разградската филхармония, които очевидно са трън в очите на мнозина. И това не е първият път, когато се случва подобно нещо.

Според закона действително има установен стандарт за финансиране на държавните културни сцени. И за театрите той е 2,5 за всеки лев приходи, а за филхармониите и оперите–по шест лева.

Неслучайно естрадната гилдия реагира и мнозина изпълнители твърдят, че такива концерти се правят именно за пари, а не заради художествена стойност. Която фактически остава на заден план.

Диригентът на Разградската филхармония Левон Манукян обаче не е съгласен. По думите му, това е единственият начин оркестрите да оцелеят финансова, но не за сметка на качеството.

„Какво ли не чухме за нашия концерт. Но в крайна сметка единствено зрителския интерес има значение”, категоричен е Манукян.

Самият Криско и екипът му отказаха да коментират.

Концертът на певеца от самото начало не се харесва на гилдията. Първа избухна Рут Колева, а след нея и диригента на Софийската филхармония Найден Тодоров, който протестира най-вече срещу името на концерта и плакатите, които свързваха неговия оркестър с проекта, към който не нямат никакво участие.

Концертът на Криско обаче не е единственият подлаган на критики. Преди време дъщерята на Тодор Колев – Албена, избухна срещу спектакъла „Фалшив герой” организиран от Поли Генова, Ненчо Балабанов и други родни звезди, заедно с Русенската филхармония.

„Недостойно е това да се прави на гърба на един човек, който честно почтено си изкарваше хляба, с цената на физически и емоционални жертви, и който си отиде без време, с пенсия от 250 лв! Не държавна пенсия!”, написа тя

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар