Някога звезда в киното, а днес на просешка тояга…

Някога звезда в киното, а днес на просешка тояга…
3.5 (70%) 2 votes

Една от звездите на емблематичния филм „Момчето си отива“ – актрисата Христина Русева, от 25 години живеела без ток, алармират нейни съседи от Сливен.

Апартаментът на някогашната красавица бил в окаян вид, а таваните всеки момент щели да се срутят върху главата й. Входната й врата била изгнила и стояла денонощно отворена, тъй като Христина нямала пари да ремонтира бравата или да си купи катинар.

Христина Русева

Христина Русева някога беше звезда, а днес…

Макар вътре да нямало нито хубави мебели, нито скъпи бижута, пари или техника, било достатъчно някой да й изкара акъла, коментират нейни комшии. За хляб и мляко си изкарвала стотинки с просия.

Сливналии разказват, че ежедневно можела да бъде видяна по центъра. Обичайно обаче била в що-годе приличен вид – чиста и добре облечена. Не сядала по земята, а подпитвала с тих тон случайни минувачи дали могат да й услужат със стотинки, писаРетро“.

Хората винаги се отзовавали, защото я познавали от години. Сериозна помощ обаче тя отказвала от всички. Не желаела нито да сигнализират социалните, нито да й носят дрехи, мебели и други вещи, нито да я настаняват в старчески дом или друга институция.

Преди време имало опити Христина да бъде пратена на лечение, но тя избягала. Основният й проблем, който я докарал до просешка тояга, бил алкохолът. Бивши нейни колеги разправят, че посегнала към чашката от любов и разочарование от театралните среди в морската столица. Психиката й не издържала и се върнала пак в Сливен. Никой не й подал ръка и дълго време тя била безработна. Въпреки че се славела като серт характер, загубила хъс и липсата на средства и работа още повече я тласнали към алкохола.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар