Димитър Рачков се върна в родния Бургас, за да утеши родителите си!Димитър Рачков се върнал в родния Бургас

, за да се погрижи за родителите си. Които не били на себе си след поредния арест на по-малкия му брат Петър. [caption id="attachment_428306" align="alignright" width="300"]Рачков Рачков се върна в Бургас, за да утешава родителите си[/caption]

Той бе арестуван от полицията в морския град в края на май. Когато по време на скандална акция служители на реда го сгащиха да продава синтетични наркотици. Които произвеждал сам в дома си в бургаския жк „Възраждане“.

Той предвидливо ги криел в запалки, защото знаел, че ченгетата душат около него седмици наред. Родителите му разбрали за поредния арест от медиите. А майка му Станка изпаднала в ужас и едва не припаднала от притеснение и отчаяние. За да й вдъхне малко кураж, комикът решил да навести нея и баща си и да поговори с тях надълго и широко. Визитата му съвпаднала и с негово предварително участие в Бургас, където отново игра авторския си моноспектакъл Забраненото шоу на Рачков. Очевидци разкриха, че мама Станка го придружила в Летния театър на града и изгледала цялата програма. Но не от първия, а от последния ред, за да не се набива на очи. Между шегите и майтапите комикът намерил начин да й вдигне настроението, като я вмъкнал задочно в един от скечовете си и й признал, че я обича. За пореден път Димитър бил готов да подаде ръка на загазилия си брат. Когото вече няколко пъти отървава от затвора, като наема супер добри и скъпи адвокати. Въпреки че не искал да го вижда и чува, защото нонстоп посрамвал името му, заради родителите си не можел да го остави на самотек. Черната овца в семейството на обичания актьор е с множество криминални прояви, но до момента все успява да се изплъзне от родното правосъдие, пише Ретро.

Най-фрапиращият случай е от март 2017 година. Когато Петър Рачков бе сгащен заедно с още двама бургазлии при спецакция в кола, натъпкана със синтетична дрога и пособия за производството й.

Рачков е хващан три пъти да шофира без книжка, но досега винаги се разминава само с глоби и съответно с чисто досие. Сега прокуратурата щяла да успее да закове Рачков, и то за сериозно провинение – пласиране на дрога. Въпреки това бургазлията няма да влезе в затвора. И ще се размине с условна, защото е неосъждан.