Няколко от най-красивите кътчета на Балканите

Няколко от най-красивите кътчета на Балканите
Гласувайте за статията

Балканите е място, което съчетава в себе си уникална природа и древна история, комбинации от красиви планини и сини морета. Разнообразен климат и плодородни полета. Тук са се намирали едни от най-древните култури на света.

Ето сега в летния сезон на отпуски и ваканция ще предложим няколко наистина уникални с красота и природа места, които се намират съвсем не далеч от нас. И както се цитира и от изданието Една.бг си струва да бъдат оценени и посетени поне по веднъж, коментираме и ние също.

Да започнем със Сърбия и град Суботица. Той е роден град на артиста Бела Лугоши, добил световна слава с ролята си на граф Дракула. Градът има дълга и сложна история по времето на много империи със забележителната модерна архитектура. Стария мост в Мостар е сред забележителностите на Босна и Херцеговина и е истински исторически паметник от времето на Османската империя.

На север от нас можем да намерим красивия изглед на град Брашов и замъка Пелеш, красивата му архитектура ще ни изненада.

Препоръчваме град Сплит в Хърватия – съчетание на природни и градски забележителности. А също и за любителите на чистата природа езерата в Охрид и Блед (Словения), разположен сред алпийската красота.

И не на последно място ще добавим, че гледките спиращи дъха и тук в България са много, нужно е да им отделим само малко от времето си.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар