Братът на Елена Йончева се покри, няма и следа от него!Братът на Елена Йончева

е изчезнал след евроизборите. От 24 май няма ни вест, ни кост от Иван Йончев. Вече 2 месеца собственикът на свинеферма в Монтанско не отчита никаква активност в социалните мрежи. Където допреди това не спираше да бълва публикации. [caption id="attachment_428696" align="alignright" width="300"]Елена Йончева Няма и следа от брата на Елена Йончева[/caption] Сред които и такива, свързани с политическите амбиции на сестра му и поддържащата я партия БСП.

Каква е причината Йончев да се затрие, приятелите му в интернет мрежата не знаят.

Някои от тях твърдят, че това било по желание на Елена, която също се покри след грандиозния провал на левицата на европейския вот, а преди това не спираше да снове от тв студио на тв студио. Не за пръв път журналистката налага цензура на брат си. Неотдавна тя му бе забранила и да публикува снимки с нейния син Тео. За когото понякога се грижи и брат й, тъй като тя е твърде заета с политическите си дела. Иван уважавал нейното мнение, макар да се слави като човек с буен нрав. Неотдавна той затвърди това мнение, изригвайки в национален ефир след скандален репортаж на „Господари на ефира“.

Преди няколко години служител в неговата свинеферма в село Мърчаево разкрива шокиращи подробности за дейността му, обвинявайки го, че гори труповете на животни. А с пепелта им храни здравите свине.

Разкритията отвеждат на мястото екип на „Господарите“, както и инспектори от Агенцията по храните, които искат да проверят работата на Иван. Въпреки че репортажът е излъчен в две части в национален ефир, скандалът е потушен, а никой не свързва Иван с известната му на политическата сцена сестра. Неговият бивш служител разказва, че състоянието на фермата е плашещо, а от създаването й контролни органи там не са стъпвали. Основни ремонти никога не са правени, а условията в халетата са подобрявани минимално. Отивайки на място, репортерът и операторът са изненадани от недружелюбното отношение на Йончев, който им забранява да снимат стопанството му.

Притиснат от тях и от чакащите пред вратата инспектори за проверка, братът на журналистката дори вика полиция. В разговора си с репортера на „Господарите“ той неколкократно ги нарича „наглеци“ и казва на журналиста, че няма право да навлиза в частната му собственост.

Бойкотът му така и не позволява на представителите на предаването да заснемат чифлика отвътре, а развръзката остава в ръцете на Агенцията по храните. По-късно Иван се изправя да доказва невинността си в съда, а след това в официалната страница на фермата във „Фейсбук“ се хвали, че е спечелил поредното дело и в дейността му няма нищо нередно, пише Ретро. Според информацията в Търговския регистър Иван е собственик на цели 6 фирми, част от които през годините са претърпявали запори. Общите им приходи за година обаче удрят над половин милион. Възпитаник е на УНСС и е привърженик на политическите възгледи на сестра си, като на няколко пъти се е включвал в инициативи и митинги на БСП.