Анахид Тачева няма да си дойде за помена на Митко Цонев!Анахид Тачева е решила

тази година да не си идва за помена на сина си Митко Цонев. На 23 август ще се навършат 3 години, откакто телевизионерът си замина вследствие на масивен инсулт. Който го повали на връщане от семейна почивка в резиденцията „Евксиноград“. [caption id="attachment_428753" align="alignright" width="300"]Митко Цонев Анахид Тачева няма да се върне за помена на Митко Цонев[/caption] Майка му обаче нямало да присъства на възпоменателния ритуал и щяла да го почете от дистанция. Решението на Тачева да не си идва в България било окончателно и завинаги. Тя планирала повече кракът й да не стъпва тук.

Нямало да долети от Америка и за сватбата на внучка си Деси. Която предстои са сключи брак с годеника си Явор Стефанов, от когото е бременна с момиченце.

Не желаела да се връща и заради другата си дъщеря Теодора, която направи два опита за самоубийство и бе между живота и смъртта. Анахид се успокоила, че в момента щерка й вече си намерила сериозна работа за италианска фирма и нямала нужда от нейната закрила. Освен това животът на бившата говорителка зад Океана бил като приказка. И тя нямала никакво намерение да го жертва, за да бъде при по-голямата част от близките си в България. От години Тачева живее в Щатите с дъщеря си – също Анахид, от втория й брак с Васил Тачев. Охолството й било подсигурено от нейния зет милионер. Дъщерята на Анахид дълго време е омъжена за гръцкия богаташ Аристотел, чието семейство се изселило от родната си страна отдавна. Гъркът въртял суперуспешен хазартен бизнес, а към момента притежавал 7 казина, разположени в един от най-скъпите квартали на Ню Йорк – Манхатън. Освен това бил собственик и на десетки недвижими имоти. А за управлението на финансите на кантората до голяма степен разчитал на щерката на Анахид. Отделно от това тя менажирала собствена фирма, която се занимавала с продажба на продукти за избелване на зъби по интернет. Тъй като била кариеристка, досущ като майка си на млади години, не й оставало много време да се грижи за двете си деца. Въпреки че край тях кръжали три домашни помощници, възпитанието им било поверено именно на баба Анахид. Зет й бил безкрайно признателен за вниманието, с което ги обгрижвала, и по свое собствено желание поел абсолютно всичките й разходи, пише Ретро. В по-голямата част от времето легендата на БНТ живеела в техния мезонет, намиращ се отново в луксозния Манхатън, само на 150 метра от кулите близнаци, които станаха обект на терористичен акт преди години.