Напук на поговорката, че старата любов ръжда не хваща, Бетина Жотева подля вода на бившия си възлюбен – спортният корифей Сашо Йовков в конкурса за шеф на БНТ, научи HotArena.

Докато останалите кандидати негодуваха, че като член на СЕМ Бетина ще гласува за голямата си любов, изненадващо тя за втори път осуети назначението му за директор на държавната телевизия, давайки вот за неговия конкурент Емил Кошлуков.

Изненадата на Йовков била голяма, тъй като ден преди гласуването Жотева заяви в предаване по Канал 3, че неговата концепция е най-добрата, но е нереално скъпа и по-подходяща за медия като Си Ен Ен. Преди 2 години, когато Йовков отново бе кандидат за шефския стол, Жотева удари рамо на Коко Каменаров и отново прецака бившия си възлюбен. [caption id="attachment_428938" align="alignleft" width="251"]Сашо Йовков и Бетина Бетина прецака Сашо Йовков[/caption] Този път гласът на Бетина се оказал решаващ, но все пак благодарение на своя съперник Кошлуков, Йовков се сдоби с поста шеф на дирекция „Спорт”. Паметливи служители на БНТ коментират, че Жотева неслучайно е прецакала Йовков. Преди няколко години бившата говорителка на Външно се опитала отново да омая бившия волейболист, мълвят в тв средите. За любовните авантюри на бившата телевизионерка се носят легенди, но запознати с интимния живот на дългокраката Бети разкриват, че в живота си оправната красавица е имала две емблематични връзки. Едната е със Сашо Йовков, а другата – с покойния вече актьор Чочо Попйорданов. През 90-те фаталната Бетина кацнала в БНТ с протекцията на тогавашния тв бос Иван Константинов. Силно впечатлен от данните й, той веднага я пуснал в национален ефир. Скоро започнала да води свое предаване – „Днес”. След като бетонирала позициите си в такова проветриво място като БНТ, тя решила да помисли и за личния си живот. Бракувала се за дипломата и МВнР кадъра Огнян Чампоев. Още докато била омъжена, пламнала любовта на Бетина със спортния коментатор. Искрата между двамата бивши спортисти лумнала на автобусна спирка, където Сашо закъсал с автомобила си и зъзнел в студа. Бетина минала с колата край него и го откарала до тях, след което консумирали страстта си. Любовта между Йовков и Чампоева се превърнала сред най-одумваните връзки из коридорите на „Сан Стефано” 29. За извънбрачната им афера, която продължила 4 години, последен научил съпругът на Бетина. Паметливи служители от БНТ още си спомнят как вбесеният съпруг призовал на дуел чрез медиите спортния журналист, който обаче не се отзовал на поканата за спаринг. Заради любовта си към Сашо, Бетина поискала развод от мъжа си. Под предлог, че не може да зареже кариерата си тя не го последвала в новото му назначение като посланик в Камбоджа, пише "Уикенд". В края на 90-те Бетина и Сашо се разделили по взаимно съгласие, като уж запазили приятелски отношения. Скромният коментатор бил заменен с богат и преуспяващ белгиец, с когото Бети живяла в белгийската столица. Въпреки че зарязала с гръм и трясък влюбения до уши журналист, след края на връзката й с богаташа, Бетина със закъснение оценила достойнствата му. Уви, Йовков от няколко години бил щастливо обвързан с друга и отрязал мераците й да се съберат отново.