Глоба заплашва Кичка Бодурова!Кичка Бодурова е неизрядна

във внасянето на задължителните здравни осигуровки, показа проверка на „Ретро“ в базата данни на НАП. Естрадната звезда е прекъснала плащанията още през далечната 2014 г. [caption id="attachment_428955" align="alignright" width="300"]Кичка Бодурова Кичка Бодурова не си е плащала здравните осигуровки[/caption] До днешна дата тя има натрупани задължения за общо 50 месеца. Проста справка показва, че Бодурова дължи на държавата 1120 лева.

Служители на НАП обаче разясняват, че ако певицата реши да си възстанови прекъснатите здравни права, най-вероятно ще трябва да плати тлъста глоба. Чийто лимит достига 1000 лева.

Като артист на свободна практика, който няма зад гърба си продуцентска компания и трудов договор, Кичка явно е решила, че не е необходимо да се самоосигурява. Тъй като живее заедно със съпруга си и дъщеря си предимно в Америка, а у нас си идва само за по няколко месеца в годината, бургазлийката разчитала на късмета си да не й се налага да допира до доктори. Ако по нещастие й се случи нещо и тя се нуждае от спешен преглед или медицинска помощ на територията на България, такива ще й бъдат отказани в държавните лечебници. Кичка далеч не е единствената звезда, която пренебрегва плащането на здравни осигуровки. Нейната съгражданка и кръвна врагиня Тони Димитрова също не е плащала вноските си. Които възлизат на скромните 22,40 лв. месечно за първото тримесечие на 2019 г. Преди време и колегата им Данчо Караджов цакаше държавата. Но след като заболял от диабет и хукнал по лекари, спрял да пести от здраве и вече бил изряден платец. Сред чалга гилдията и в модните среди също има много знаменитости, които са сметнали, че осигуровките са излишен за тях разход. Ромският славей Азис и плеймейтката Николета Лозанова са рекордьори по дължими суми. И двамата обаче спадат към списъка с едни от най-богатите звезди у нас. Затова не им представлявало проблем да си плащат за прегледи на частно. Освен това и певецът, и моделката страдат от звездомания и търсят дискретност във всяко едно отношение, особено когато става дума за лекарски прегледи.