Направи го: Евгения Банева излезе от ареста! (още подробности)

Направи го: Евгения Банева излезе от ареста! (още подробности)
Гласувайте за статията

Пуснаха Евгения Банева от ареста!

Задържането под стража на Евгения Банева е заменено с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от специализираната прокуратура.

Евгения Банева

Евгения Банева вече е на свобода

Причината са заключения на съдебно-медицинска експертиза, изготвена от лекари в Пирогов.

Според която настоящото здравословно състояние на Банева не е съвместимо с условията в следствения арест. И се налага спешна операция, предаде Defakto.bg.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че тя не може да получи адекватни грижи в тази болница.

На базата на тези заключения прокурор е определил най-леката мярка за неотклонение, заявяват оттам. Наложената на Банева забрана да напуска страната обаче е в сила, а на МВР е възложено да следи за изпълнението на „подписката“ й.

Евгения и Николай Баневи са арестанти от началото на декември миналата година след екстрадирането им от Франция. Заради издадена от България европейска заповед за арест двамата бяха задържани на летището.

Впоследствие съпрузите многократно обявиха, че е трябвало да се качат на самолет за София и никога не са се укривали.

Обвиненията срещу тях са за организирана група, в която участвала и възрастната майка на Николай Банев, данъчни престъпления, пране на пари, длъжностно присвояване, незаконно оръжие.

Досега съпрузите многократно отправяха искания към спецсъда за по-лека мярка, като Евгения Банева настояваше да бъде освободена включително за да се грижи за трите деца на семейството. Тя се оплака и от мизерните условия в следствения арест.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар