Сестрата на незабравимата Мария Нейкова гасне в старчески дом!(Още подробности)

Сестрата на незабравимата Мария Нейкова гасне в старчески дом!(Още подробности)
Гласувайте за статията

Сестрата на незабравимата Мария Нейкова гасне в старчески дом

Сестрата на естрадната легенда Мария Нейкова е настанена в частен старчески дом. 83-годишната Величка Настрадинова в последната година е закъсала много със здравето си.

Възрастната дама е автор на множество детски, исторически и фентъзи романи и други над 20 книги.

 Мария Нейкова

Сестрата на Мария Нейкова гасне в старчески дом

Тя вече не успявала да се грижи сама за себе си и затова била откарана с линейка в частен старчески дом в Пловдив.

В него сестрата на Мария Нейкова била под постоянни медицински грижи.

Комшии твърдят, че Величка страдала и от деменция. Заради тежкото финансово и здравословно състояние нейни колеги се опитали да я настанят в Дома за ветерани на културата, но не успели.

Пречка се оказал факта, че притежавала етаж от къща и порутен имот в обезлюдено родопско село.

Това била и причината институциите да не й отпуснат еднократна финансова помощ, пише „Телеграф”.

Тя нямала и на кого да разчита в живота. Сестра й Мария Нейкова си отиде тихо в съня си на 57-годишна възраст през 2002 година.

Около смъртта на любимата на поколения българи изпълнителка и до днес продължават да витаят загадки. Лекарката, подписала смъртния акт на певицата твърди, че причината за кончината й е неясна.

Близките й отказват аутопсия. Тя сякаш не успя да преодолее смъртта на съпруга си, който си отиде нелепо година преди това, точно на рождения й ден.

„Когато мъжът ми си отиде, светът се обърна. Такава болка не бях изпитвала, а съм минала през самолетна катастрофа, бомбен атентат и осем операции“, казва Мария в последното си интервю, пише Блиц.

Малко след погребението на мъжа си Мария е повалена на легло от неясно страдание. Чувства се изтощена, имунната й система отслабва неимоверно. Церят я с мощни антибиотици, но тя постоянно поддържа висока температура.

Мария Нейкова така и не успява да пребори стреса след катастрофата на летище София на 21 декември 1971 г., когато загива Паша Христова, а тя е жестоко ранена

А и последните три години от земния път на гласовитата родопчанка са белязани от трагични събития. Една след друга издъхват майка й, леля й и зълва й.

Тежка болест порази и най-добрата й приятелка след Паша Христова – композиторката Зорница Попова.

Ето защо авторката на няколко безсмъртни балади и вечният хит „Вървят ли двама” от филма „Козият рог” и вечна оптимистка била непрекъснато тъжна и потисната.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар