Ани Салич се дипломира на половин век, браво!Ани Салич постави рекорд

в гилдията, дипломирайки се на 50. През април тази година водещата на новините по Нова телевизия чукна половин век. А само няколко месеца по-късно се сдоби и с диплома от Военната академия „Георги Раковски“. [caption id="attachment_429479" align="alignright" width="300"]Ани Салич Ани Салич не спира да се развива[/caption]

Преди дни телевизионерката се явила пред професорите във вуза, за да защити магистърската си теза в специалността „Национална сигурност и противодействие на радикализация“. В която Салич вече се води експерт.

Паметния момент на изпитването нейни колеги запечатали с камера, а снимката Ани сподели в профила си във „Фейсбук“. Където получи поздравления и пожелания за успешна реализация в новото си амплоа от десетки приятели. „Интересно е да учиш на 50“, пък написа от своя страна журналистката, която стана студентка в същата година, в която синът й Лазар взе кетапа за средно образование. Очевидно плановете на благоевградчанката съвсем не са да се пенсионира в телевизията. А изборът й на втора специалност издава, че има апетит към високите постове в държавната власт, където някой ден можела да се изявява като експерт. Освен това журналистката е чувствителна на теми като мигрантската вълна в Европа и тероризъм. И не пропуска да коментира най-горещите събития от спектъра в профилите си в социалните мрежи. Нищо чудно скоро Салич да последва примера на колежката си Мариана Векилска, която изненадващо прекрати успешната си и дългогодишна тв кариера, за да се влее в структурите на Европейския съюз. На този етап Ани обаче не можела да си позволи лукса да замине да работи в чужбина, колкото и да я блазнели престижните постове, които можела да заема в Брюксел, където се установи Векилска, пише Ретро. Дъщерята на Салич – Хана, все още е ученичка и е зависима от нея, а това била основната причина новинарката да не се изкушава от подобни идеи. Политиката у нас оставала единственият й вариант за момента. Преди време самата водеща сподели, че е получила такава оферта от водеща партия. Но я отхвърлила, защото още не се чувствала готова да се гмурне толкова дълбоко.