Корнелия Нинова стяга багажа за почивка в Гърция!Корнелия Нинова чакала с нетърпение

летния си отпуск, независимо че я чакат тежки местни избори, издават социалисти. [caption id="attachment_429484" align="alignright" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова ще плажува в Гърция[/caption] Лидерката на БСП обаче и тази година нямала намерение да почива на родното Черноморие. И най-вероятно щяла да прави слънчеви бани в Гърция, докато повече от половината българи не могат да си позволят да подушат морето. Водачката на червените е почивала в райски курорт в южната ни съседка и миналия летен сезон. Когато се жалеше, че е претрупана с партийни дела и едва ли ще намери време за отмора.

Ваканцията й преминала в абсолютна тайна за повечето й колеги социалисти. Които заподозрели, че е плажувала в Гръцко едва след като видели, че е придобила тен.

Миналогодишния си отпуск Нинова изкарала плътно и само в компанията на своя съпруг Митко, без техния общ син Рафаел, който живее и работи в Ню Йорк. Традиционно той си идва в България през август. Но не ходи по почивки с родителите си, а само на посещение при бабите в родната Мизия. Именно там Нинова и мъжът й изкарват и всички други редови ваканции през годината. За големите празници червената лидерка пътува до родния край, където навестява първо свекърва си Дафина. Апосле и майка си Маргарита, а в чужбина за удоволствие ходи само през лятото.

И други нейни съпартийци спомагат за отлива от туристи от родното Черноморие, като харчат заплатите си в съседна Гърция. Години наред депутатката, актриса и певица Нона Йотова изкарва летата си близо до остров Тасос в компанията на своя съпруг Богомил Бонев.

Преди 3 години бесепарката преживя същински ужас там. Защото се оказа почти в центъра на огнения ад, който се вихреше дни наред на късчето земя в морето. Дори това обаче не я отказа да продължи да величае гръцкото море и природа и да търси спокойствие там даже през зимните месеци, пише Ретро.

Нейната колежка по партийна линия – Весела Лечева, повече от десетилетие е горда собственичка на красив имот на втория ръкав на полуостров Халкидики.

На същото място депутатката от столетницата намери уединение след покушението срещу съпруга й Манол Велев през 2007 г., след което той изпадна в кома.