Дъщерята на Дарина Павлова с рядка болест

Дъщерята на Дарина Павлова с рядка болест
Гласувайте за статията

Тежък здравословен проблем измъчва малката дъщеря на Дарина Павлова. Паола наскоро се подложила на операция и вече се чувствала физически и психически да сподели диагнозата, за да помогне и на други отчаяни жени.

Причината Паола да легне под ножа е сложна и рядка гинекологична болест, от която страда от 15 години. Нарича се ендрометиоза, а страшното на заболяването е, че засяга и различни вътрешни органи. Първите симптоми при Паола се появяват още в тийнейджърските години, когато изпитва неразположение, силни болки, които причиняват прилошаване и дори многократно се налагало да викат спешна помощ.

Дарина Павлова дъщеря

Щерката на Дарина Павлова с рядка болест

Тъй като била едва на 13 г., Паола не осъзнавала, че има проблем. Лекарите пък не успели да диагностицират навреме заболяването.Обиколила десетки доктори, но никой от тях не успял да й вдъхне доверие. Един дори й казал, че може да й премахне левия яйчник и фалопиевата тръба, с което обаче почти гарантирано щяла да остане без деца.

Съвсем наскоро открила доктор, на когото напълно се доверила в началото на миналата седмица се е подложила на лапароскопия, с която нежеланата и опасна тъкан най-накрая била премахната, а заедно с нея ще изчезнат и жестоките болки, пише „Ретро“

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар