Валерко – футболен турист. Престоят му в школата на „Спортинг“ ще струва на Алисия и Божинов от 2 до 4 бона

0

Синът на Валери Божинов – Валери-младши, стана футболен турист. Той използва лятната ваканция, за да натрупа стаж в европейски грандове, видя HotArena.

След като прекара две седмици в школата на „Реал“ (Мадрид), сега малкият Валерко замина за академията на португалския колос „Спортинг“ (Лисабон). Този път наследникът на Божинов и Алисия не се радва на компанията на свои приятели. Замина сам в събота.

Валери Божинов
Алисия подготвя Валери Божинов – младши за наследник на баща си

„Малко съм нервен“, призна той на излитане от София пред последователите си в социалните мрежи.

12-годишният Валери ще остане в академията на „Спортинг“ една или две седмици. Кампът на португалския гранд е традиционен. Да се запишат могат деца между 7 и 16 години, като е отворен и за момичета. В рекламата му се отбелязва, че школата на „Спортинг“ е произвела някои от най-големите португалски звезди – Кристиано Роналдо, Луиш Фиго, Нани и т.н.

При пристигането си Валери-младши мина тест. След него треньорите в академията ще определят нивото му, за да преценят в коя група да го включат. Целта е всеки играч да подобри класата си за времето в Лисабон. Всеки ден младокът ще има по две тренировки – сутрин и следобед. Ще се подготвя по 4 часа на ден. В сряда той и останалите момичета и момчета от кампа получиха награда – екскурзия до стадиона „Спортинг“.

Родители не се допускат в академията. Разрешено им е посещение само в събота, когато могат да наблюдават мачовете на децата. Трениращите са настанени в самата спортна академия в покрайнините на Лисабон. Малчуганите са в двойни или тройни стаи. Осигурени са им закуска, обяд и вечеря. Ще получат и подаръци.

Престоят в школата на „Спортинг“ ще струва на Алисия и Божинов от 2000 до 4000 лв. в зависимост от това колко време ще остане Валери-младши. В тях не влизат самолетните билети и транспортът от и до летището.

Все пак сумата сега е доста по-малка от тази, която платиха за престоя му в „Реал“ (Мадрид). Двете седмици там им струваха около 10 000 лв. По време на кампа в „кралския клуб“ Божинов-младши се отличи с няколко гола. Тимът му достигна до финал в турнира, който бе организиран

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.