Плеймейтката Михаела Стоичкова едва не загина в Румъния!На косъм от смъртта е била една от тазгодишните

плеймейтки Михаела Стоичкова. Моделката едва се спасила от огнения ад, който преди две години се разигра в дискотека в Румъния. [caption id="attachment_429868" align="alignright" width="300"]Михаела Стоичкова Михаела Стоичкова преживя истински кошмар[/caption] Михаела е в Букурещ с приятели и излизат да се позабавляват в местен клуб. Около 4 сутринта се появява дим, но всички мислят, че е част от програмата на заведението. Българката отива до тоалетната, но на връщане заварва цялото заведение в пламъци, пише вестник „България днес”.

Настава истински хаос, хората изпадат в паника и се оказват заклещени в клуба. Огънят обхваща предния вход, както и техниката, която всеки момент ще гръмне. Задният изход представлява балкон над езерото Тей, който е на височина от 3—4 метра.

Михаела вижда как мъж скача от него и решава да го последва. „Под заведението има езеро. Беше януари месец, минус 17 градуса. Всичко беше замръзнало. Скочих на леда и започнах да тичам, защото дискотеката всеки момент щеше да гръмне. Ледът обаче се пропука и паднах. Заклещих си крака, ударих си гърба и не можех да се движа. За няколко секунди видях живота си на лента. Изведнъж се появиха няколко души и ме извадиха от капана”, спомня си Михаела Стоичкова. Тя е една от десетките ранени вследствие на експлозията. Пламъците взимат няколко жертви, но и тя не се разминава с леки наранявания. В болницата установяват, че първият й прешлен на гръбнака е счупен, кракът също. „Ако счупването беше малко по-нагоре, щях да съм парализирана. Шест месеца лежах на легло, без да мога да помръдна. Кракът също ми беше счупен”, казва кандидат плеймейтката. Днес Михаела е забравила напълно за кошмара, който преживява преди две години в Румъния „Живея втори живот. Господ ми го даде и гледам да му се радвам”, казва Стоичкова. Силиконката обожава да пътува и досега е стъпвала и на четири континента—Азия, Африка, Северна и Южна Америка. „След няколко дни заминавам на поредното пътешествие. Ще пътувам до Панама и Колумбия”, хвали се тя. Стоичкова се занимава с мода и участва в десетки рекламни клипове и фотосесии. Последното й участие е в клип на Милко Калайджиев, където се изявява първо с автомат в Плевен, а после и по бански в Китен.