Отбелязваме голям християнски празник днес

Отбелязваме голям християнски празник днес
Гласувайте за статията

Отбелязваме голям християнски празник днес, на тази дата Църквата чества успението на един роден светец и лечител Св. Йоан Ролски.

Той е сред най-почитаните светци на православния свят тук и по света. Името му е свързано с най-значимия манастир на нашия полуостров – Рилски манастир. Той е негов основател.

Иван рилски е роден в далечната 876 година в Осоговската планина и умира през 946 г. , погребан е в малката манастирска църква на Светата Рилска обител, пишат и от изданието Вести.

Той, светецът рано приема христовата вяра и избира да се посвети на нея. Става монах, след което напуска манастира и тръгва, сред Рилските прелести намира място, което го пленява. там е основан и популяризиран от него Рилския манастир. Иван Рилски Чудотворец, създател на Рилския манастир, е обявен за небесен покровител на българския народ още през X в.

Днес Рилския манастир е прекрасен паметник на културата и вярата в Бога, място сред красивата природа и където можем да намери душата ни покой. Днес манастирът, дело на светеца се посещава постоянно от множество вярващи и туристи от целия свят, а величието на мястото и силата на духовното са силно осезаеми, за тези които го посещават.

Препоръчваме Ви скоро да посетите това невероятно място, което е щастие, че се разполага на родна земя, коментираме и ние от Клюки. бг също.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар