Внезапната смърт на Жорж Ганчев попари България

Внезапната смърт на Жорж Ганчев попари България
Гласувайте за статията

Жорж Ганчев си отиде на 79-годишна възраст. Някогашният политик не успя да се пребори за живота си, въпреки че е нямало индикации, че ще се случи най-лошото.

Жорж Ганчев е починал тази сутрин, след като е бил приет по спешност в болница и е прекарал там около седмица.

Жорж Ганчев

Жорж Ганчев си отиде

От семейството му категорично отказваха да споделят какви са причините Ганчев за пореден път да бъде приет в лечебно заведение, освен, че поясниха, че състоянието му е сериозно.

Последно преди месец пред „България Днес“ той сподели, че сериозно е закъсал с краката и трудно се придвижва, но се държи.

Иначе вече 8 месеца 79-годишният бивш политик се възстановява след тежка операция в края на декември м.г. Тогава Ганчев се почувствал зле, едва говорел и трудно се движел. След сложна интервенция на водещия му е поставен и един електрод до сърцето, който да му дава повече енергия.

Миналото лято пък масивен инфаркт го покоси. Тогава лекарите му поставиха иновативен пейсмейкър и три електрода, които да балансират сърдечния му ритъм.

Припомняме, че Ганчев беше изключително активен на политическата сцена у нас през 90-те години. Той е основател на партията „Български бизнес блок“ и два пъти участва в изборите за президент.

Ганчев беше известен със своя интересен изказ. Емблематична остана фразата му „Президент ще бъде Жорж Ганчев, това го знаят и кучетата на село“.

Kliuki.bg изразява своите съболезнования към близките на Жорж Ганчев!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар