Наследството на Чочо Владовски стана повод за драма!Тежка съдебна битка поведоха

роднините на Чочо Владовски заради семейното наследство. След трагичната смърт на певицата Лия Лабел, дъщерята на Трошан Владовски и Сия от „Тоника”, синът на Чочо Владовски се оказа единствен наследник на фамилията. [caption id="attachment_431187" align="alignright" width="300"]Чочо Владовски Драма с наследството на Чочо Владовски[/caption] Нелепа катастрофа отне живота на Лия преди година и половина. Само на 31 години момичето загина заедно с годеника си в САЩ. Превишена скорост стана причина двамата да се забият в стена и да загинат на място. След трагедията, Сия се затвори в себе си. И единственото, което я утешаваше, бе да слуша песните на дъщеря си. Междувременно, съвсем доскоро в клана Владовски се водеше битка за наследствените имоти на Чочо и Трошан. Става дума за апартамент от 120 квадрата в столичния квартал „Лозенец”, оценен на над половин милион лева. И студиото на Чочо Владовски от 40 кв. метра.

Проблемът беше, че право на претенции към имота има и последната жена на Чочо — Светлозара. Двамата нямат брак, но живееха на семейни начала и имат син.

Владовски призна момчето, но така и не се разходи с нея до гражданското. А след смъртта му Светлозара предпочела да държи детето далеч от роднините на мъжа си, включително и от чичо му. След като през 2006 година Чочо Владовски загина от диабет едва на 50 години, семейството му поведе истинска война за наследството му. За апартамента в „Лозенец” претендирала и вдовицата на Чочо, с която останала да живее в него и след смъртта му. Казусът се оказа още по-заплетен, тъй като Трошан и съпругата му Сия са обявени за „невъзвращенци” от соц режима, след като бягат от България. Родителите на Чочо и Трошан – Антоанета и Христо пък се принудили да спасяват семейните имоти като ги припишат само на Чочо. Те дори не предполагали, че режимът на Живков ще падне и синът им може да се завърне спокойно в България някой ден. Но дори и след 1989 година не си направили труда да разделят имотите си между синовете си, пише вестник "България днес". Двамата братя пък се разбирали прекрасно и никой не мислел за делби. Но Чочо издъхнал на 50 години и оставил сираче новородената си рожба от Светлозара. Тя продължила да живее в общия им дом, като вдовица на Чочо. Брат му Трошан завел дело, за да получи своя дял, а Сия съчетавала пътуванията си до България с търсене на адвокати по имотно право, които да представляват Трошан в битката за имоти. Преди дни съдебната сага най-после приключи и хепиендът е за брата на Чочо и съпругата му. Магистратите решили Светлозара да обезщети живия брат с 60 000 лв, но семейството съвсем не радва на победата си. Загубата на дъщеря им Лия съкруши и Трошан и бившата му съпруга. „Животът ни завинаги е променен”, казва певицата. Тя все пак не се предава, а след смъртта на дъщеря си търси помощ от приятели, за да издаде на пазара албума й „Love to the Moon” с пет неиздадени песни. Отделно, основа и музикална стипендия, а първия чек получи талантът Амир Кели на тържествена церемония в Холивуд.