Мутри пазят палата на Слави Трифонов в Бояна!Баровско имение

за над 4 милиона лева е само един от многобройните имоти на чалга месията Слави Трифонов, който се готви да влиза в политиката. Огромният палат се намира в елитния столичен квартал „Бояна“. [caption id="attachment_431420" align="alignright" width="300"]Слави Палатът на Слави Трифонов в Бояна охраняван с желязна ръка[/caption] Имотът е разположен до централна улица, но до него се стига по частен път, който ползват и стопаните на съседните две имения, видяха фотографите на „Ретро”. Той е преграден с бариера, която се пази от портиер в кабинка. Зад нея пък дебне мощен черен джип с тъмни стъкла, в който яки мутри бдят някой да не навлезе в запазения периметър и да наруши спокойствието на ВИП обитателите.

При появата на непознати в района бариерата се вдига и джипът със страховитите гардове излиза да респектира любопитните минувачи.

Самият Слави Трифонов, който се рекламира като народен трибун, неизвестно защо, се движи с брониран джип, ескорт от поне още едно мощно возило и цели седем гардове. По брой охранители той задминава дори някогашните мутри, на които бе момче за всичко - Георги Илиев и брат му Васил, когото застреляха, докато пътува именно за вечеря с Трифонов. Въпросния имот в „Бояна” Дългия е вдигнал чрез една от фирмите си – „Ермитаж Есте“ EООД. Строежът е започнал през 2012 г., но едва миналата година Слави придобива удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Първоначалната сума, която Трифонов инвестира за започване на строителната дейност, възлиза на 1 623 000 лева, показват данни от Търговския регистър. През 2014 г. вече цената на палата е скочила на баснословните 1 850 000 евро, или 3 607 500 лева.

Това става ясно от обява на популярна кантора за недвижими имоти, чрез която учиндолецът се опитал да продаде 5-етажната къща, по-голяма от прогимназия. По-късно обаче очевидно се е отказал и към днешна дата тя все още се води на името на неговата фирма. Експерти в областта на търговията с имоти коментират, че понастоящем цената на поредния Трифонов палат се е вдигнала поне с още милион, защото към сумата вече се причислява и луксозното обзавеждане, което през 2014 г. все още не е довършено.

Част от екстрите, с които чалгаджията разполага в боянския си дворец, са вътрешен асансьор, джакузи, частна винарна, басейн с вътрешна и външна част, както и панорамна тераса в облаците, която разкрива невероятна гледка към Витоша.

За да не нарушават автомобилите и другите превозни средства уединението на обитателите й, къщата е звукоизолирана по специална технология. Тъй като в тази част на квартала няма канализация, Слави пръснал още един чувал с пари за изграждането на изгребна яма със стоманобетонно водоплътно корито. За дъждовните води пък му направили отделен кладенец, а през 2014 г. се погрижил и да му е топло, като газифицирал целия 5-етажен дворец. Луксозната къща е построена по индивидуален проект и значително се различава от стилистиката на съседните имоти. Тя е с правилна, почти правоъгълна форма и се простира на внушителните 1199 кв.м площ. Сградата е разположена в по-високата част на парцела, като в ниската му част се простира райска градина.

Изградена е с най-модерните материали, има специална топлоизолация, окачена фасада с вентилация, слънцезащитни устройства, соларни панели на покрива, „умна“ дограма от най-висок клас и система, която поддържа вътрешния микроклимат. Това е луксът отвън, а този вътре е дори още по-нечуван.

Палатът е на 5 етажа – един подземен, един полуподземен и три надземни. В подземния етаж са разположени машинно помещение за басейна, помещение с генератор за резервно ел. захранване, стълбище, асансьор, котелно помещение и баня-тоалетна. В полуподземния етаж се помещават фитнесът, джакузито, басейнът, който има закрита и открита част, още една баня, винарната, стълбище, перално помещение, както и просторни стаи за обслужващ персонал, или с други думи - прислуга. На първия етаж в имението на Трифонов има входно преддверие, вестибюл, стълбище, два гаража, два дрешника, две лукс бани и две спални. Вторият е разделен на всекидневна, преддверие към тоалетна, тоалетна, стълбище, трапезария, преходно пространство и кухня. Третият, най-висок етаж, се състои от спалня, коридор, стълбище, поредна баня с тоалетна, дрешник, както и огромна тераса.

Говори се, че падналият от ефир шоумен притежава и друго 5-звездно имение в затворения комплекс „Делта хил“ край пернишкото село Кладница. Там също се наслаждава на басейни, джакузита, че дори и частен киносалон, тъй като е киноман, коментират негови съседи.

Наскоро пък лъсна и топмезонетът му за 2,6 милиона лева в тузарски комплекс на столичния бул. „България“, където Трифонов живееше с бившата си изгора – танцьорката Мартина Огнянова. Въпросното жилище също има собствен асансьор, задвижван със специален чип, римска камина, фитнес и помпозно джакузи за 6 души с панорамна гледка към Витоша.