Йосиф Миладинов е бил жертва на тенденциозно отношение!Младата звезда в българското плуване

Йосиф Миладинов, успя да накара дори бившите си учители от немско училищеда съжаляват, че са го изгонили преди години. Родната надежда печели световни отличия, а е едва на 16 години. [caption id="attachment_431562" align="alignright" width="300"]Йосиф Миладинов Йосиф Миладинов е сензация в плуването[/caption] Сам преди дни той грабна бронзово отличие на 50 метра бътерфлай от световното за юноши и девойки в Унгария. Вече е спечелил и олимпийска квота за Токио, а освен това е записал два финала и четири подобрени национални рекорда при мъжете. И това не е всичко. Холандските и швейцарските медии отбелязват, че е по-бърз и от световния шампион Майкъл Фелпс, когато е бил на неговите години. Американски и германски университети го канят да се състезава за тях, но засега той иска да печели медали за България. Едва на шест години Йосиф влиза в басейна, записан на плуване от дядо си Йосиф, чието име носи. Първо не му харесва, но после се запалва по плуването. Успоредно тренира и футбол, а от „Локомотив” /Пд/ дори му възлагат големи надежди, но заради контузия се отказва от спорта. През есента на 2014 година цялото семейство се мести в Ерфурт, Германия, където талантливото момче продължава да събира медали и разбира, че е наистина талантливо. За съжаление, в Германия се сблъсква с първото си голямо разочарование.

Директорът на училището, където учи, проявява тенденциозно отношение, тъй като е единствен чужденец сред 500 деца. И до днес Йосиф не обича да си спомня за онзи период, както и за проблемите, заради които е предпочел да напусне школото, пише столичен вестник.

Със сигурност учителите му днес съжаляват, защото именно Германия беше първата страна, от която му отправиха покана да се състезава. Но той отказа, защото иска да печели медали за България. През последната година Йосиф Миладинов учи и живее в Швейцария, в град Устер. Обучава се в едно от най-добрите училища в страната, под ръководството на Герхард Мьорланд в групата на спринтьорите. Авторитетният вестник „Цюрихер Оберлендер” пък го сравнява със световния шампион Майкъл Фелпс. Засега Миладинов предпочита да живее и учи в Швейцария, въпреки че може да замине за САЩ, където да тренира с някои от най-добрите отбори на университетите зад океана. Там има и много приятели, а поне засега сърцето му е свободно, защото от многото тренировки няма време за връзки.