Влади Въргала за раздялата си с любимата си: Джани сама пожела да се разделим, затова си тръгнах!

Влади Въргала за раздялата си с любимата си: Джани сама пожела да се разделим, затова си тръгнах!
Гласувайте за статията

Владислав Карамфилов има заслужено място в историята на родния шоубизнес. През 90-те той изгради най-незабравимия ни телевизионен образ (Въргала), постави основите на родната ситуационна комедия („Коктейлите на Влади”) и побългари концепцията за скрита камера с авторското си предаване „Пирон”. Има и много други заслуги за доброто настроение на българите, като последните от тях са комедията му „Операция “Шменти капели”, едноименният сериал и няколко хитови пиеси.

За съжаление не за изкуство и шоу си говорим с култовия актьор, режисьор и продуцент в настоящето интервю за Уикенд, а за раздялата с приятелката му Джани. Доскорошната му любима първа огласи, че тандемът им се е разпаднал, а сега е време и самия Влади да представи своята версия за случилото се.

– Влади, нямаше ви в България тези дни. Къде бяхте?
– Прибрах се в София на 2 септември. Бях в Ниш на кинофестивал. Той се провежда всяка година в последната седмица на август. От години съм в приятелски отношения със сериозни хора от сръбското кино.

– Бившата ви вече приятелка Джани даде интервю, в което коментираше с думи тежки връзката и раздялата ви. Очаквахте ли го?
– Не съм го очаквал, но и не съм останал изненадан. С изявлението на Джани се омаскарихме и двамата. Беше сравнително коректно интервюто й, но в същото време абсолютно ненужно. Последвалите интерпретации в интернет ме учудиха. В тях имаше 10% истина и 90% манипулация на думите на Джани, само имената си бяха нашите! Това си е престъпление.

Влади Въргала

Влади Въргала не прави драми от раздялата с последното си гадже

– Допускате ли, че е дала интервюто, за да предизвика интерес към себе си?
– Не. Джани е актрисище и няма нужда да предизвиква интерес по този начин. Всеки, който я е гледал, ще го потвърди. Проблемът е, че тя няма възможност да работи, защото трябва да се грижи за детето си. Уви, просто не може да се занимава активно с професията. Джани пише феноменално, има богат език и невероятно елегантен стил. И е чувствителна като жена. Ако замине за Ирландия и намери енергията и мотивацията в себе си да пише, ще има голям успех.

– От кога не сте заедно? Имахте ли драми при раздялата?
– Хората пишат томове, за да разкажат историята между двама души. Аз не бих могъл в едно интервю да обясня нещата. А и не ми е удобно да занимавам хората с личния ми живот. Той си е моя работа. Когато съм разказвал за бившата ми съпруга Силвия, съм го правил, защото години наред сме били семейство. Тогава може би съм дължал някакво обяснение защо съм стигнал до определено положение. В момента не е правилно и честно да постъпвам така. Ще кажа само, че една връзка може и да се получи, а може и не. При нас с Джани не се получи.

– Не се ли питате защо не се получи?
– Когато нещо не стане, причината винаги е в двамата. Джани е много наранена, защото случилото се беше абсолютно нейно решение. Тя пожела да е така. Първо, аз не съм семеен човек, за да се твърди, че съм постъпвал с някого некоректно. А и изобщо не съм бил некоректен. Направената крачка е изцяло решение на Джани. Когато ми кажат няколко пъти да си тръгна, аз го правя. За съжаление в момента влизам в обяснителен режим, а не исках да е така…

– Има ли жена до вас в момента?
– Няма. В Сърбия бях със Слави Димитров, мой приятел. С него всяка година ходим на фестивала в Ниш. Цяло лято изкарах в София. Изключение направих за юбилея на близък човек, заради който бях една вечер в Несебър.

– Заради Джани ли се разведохте със съпругата ви Силвия?
– Не. С Джани се запознахме много след като със Силвия бяхме разведени.

– Имал ли сте три любовници накуп, както твърди Джани?
– Само като си семеен, може да имаш любовници. Свободният човек има партньорки, гаджета… Аз лично никога не съм подвеждал и лъгал жената, с която съм бил. 2 години сме били с Джани и през това време не съм се впускал в авантюра. Пак казвам, тя е уникална като личност и темперамент, а като актриса е направо чудовище – в България са не повече от 10 с нейния огромен потенциал.

– В предварителния ни разговор казахте, че трябва да седнете и сериозно да си поговорите с Джани. Защо не поприказвахте по-рано?
– Разговорът ни не се състоя, тъй като в момента когато се случиха нещата, една седмица имах ангажименти, които не позволяваха да се видим. След това тя замина на море със семейството си, после беше в Силистра при родителите си с малкия… Такива разговори не се водят по телефона, а нямах възможност да отида при нея. Аз не съм направил нищо друго освен да изпълня желанието й да се разделим. Джани го знае, а ако съжалява… Просто не ни се получи. Тя винаги ще си остане един от най-специалните хора в живота ми по много причини, но основното заради, което ще сме свързани, е синът й Иван-Александър. Когато съм с това дете, имам чувството, че нищо лошо не може да ми се случи. Той е с много лека форма на аутизъм. Връзката, която имаме с него, е много силна.

– Какво ще правят Джани и синът й без вас?
– Джани има една алтернатива, от която според мен е задължително и правилно да се възползва – да замине за Ирландия при брат си. Там има социална политика, която ще е в помощ на Иван-Александър. В България за съжаление ситуацията е такава, че хора в положението на Джани са принудени да работят.

– Бащата на Иван-Александър не помага ли за детето?
– Помага. Любящ баща е, а е и изключително коректен човек. Ники е прекрасен младеж и много талантлив сценарист.

– Трудна ли е раздялата ви с Иван-Александър?
– Само мисълта за това, че няма да се виждаме, ми свива душата. Заради него обаче е най-добре да отидат в Ирландия.

– Възможно ли е Джани да се опита да настрои детето си срещу вас?
– Не, Джани никога няма да направи такова нещо. Тя е много коректна като партньор и човек, просто интервюто й беше необмислено. Смея да твърдя, че с Иван-Александър имаме много специална връзка, изключителна близост.

– Ще имате ли с Джани още съвместни представления на спектакъла ви „Червената или черната”?
– По-скоро не. Не зная, но мисля, че този спектакъл повече няма да се играе. Джани ми написа, че е помолила в театъра да бъде свален.

– Заедно ли живеехте с Джани преди да сложите край на връзката си?
– Не. Бяхме постоянно заедно, но и двамата си имахме различни квартири. Самият бит налагаше да е така. Иван-Александър изисква постоянни грижи, които не позволяваха с Джани да живеем заедно.

– Възможно ли е един ден да се съберете отново?
– Ако някой мисли, че знае какво следва, жестоко се лъже. Не знам дали е възможно да се съберем, но в момента категорично нямам желание за това. Всеки е дал на другия максимума от себе си. Ако има непреодолими пречки, връзката няма как да съществува. Така е и в нашия случай.

– Готов ли сте за нова връзка, или имате нужда от време?
– Тези неща не ги решава човек, те просто се случват. Джани е с 15 години по-млада от мен. Прочетох, че в момента съм с по-млада любовница, та скоро вече виждам ореола си на чичко педофил, който се обгражда с деца (смее се). Джани не си е дала сметка, каква катастрофа предизвика от несъществуващ проблем. Тя просто разклати лодката по най-необмисления начин. От едно такова нещо си нанесохме рани, без да има нужда. Печелят единствено хейтърите.

– Съжалявате ли, че се разведохте със съпругата си Силвия?
– За нищо в живота си не съжалявам. Просто пътят те води някъде… Няма никаква причина да се спекулира, че ще се върна при Силвия. Това е някаква женска логика. Как другите знаят, какво ще направя аз? Във всяка връзка има катастрофи, но има хора, които успяват да съхранят най-важното – желанието да се събудят до партньора си, да бъдат заедно през деня и нощта. Когато това нещо изчезне, какъв е смисълът да живеете един с друг?

– От колко време не сте консумирал никакъв алкохол?
– От Деня на християнското семейство миналата година. Вече са 9 месеца. Нямам нито намерение, нито причини да пия алкохол.

– А пушите ли?
– Пуша си. Единственото, от което не искам да се откажа в момента, са цигарите. Сигурно на един по-късен етап трябва да ги махна и тях.

– Какво ви накара да промените външния си вид?
– Просто в един момент се успокоих след големите катаклизми, които имах преди години. Разбрах, че мога да продължа да живея, изправих се и просто си тръгнах по пътя. Пак съм си поприведен, но вече не пълзя, вдигнал съм малко стойката. Имам абсолютно всичко, което ми трябва – аз и близките ми сме живи и здрави и сме на свобода. Имам и любов. Нямам предвид, че имам любовница и партньорка, а че имам хора, които обичам и ме обичат.

– През новият театрален сезон какви са професионалните ви ангажименти?
– Този месец започвам голямо турне с „Мемоарите на един Въргал”. На 26-и играем в театър „Сълза и смях”. В Линц съм на 28 и 29 септември. На 13 октомври съм в Стара Загора, на 15-и в Гоце Делчев, на 19-и в Залцбург, на 20-и в Прага, на 25-и във Виена. В Сандански ще играя на 8 ноември. В момента се организират представления и за Германия, Испания, Англия и САЩ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Влади Въргала за раздялата си с любимата си: Джани сама пожела да се разделим, затова си тръгнах!”

  1. Blondie

    сеп. 09. 2019

    толкова се е оплел в лъжи този човек, чак ми става жал да го гледам как продължава да пропада от години. Тъжна работа, без грам достойнство.

Добавете коментар