Бащата на Алекс Сърчаджиева: С жена ми сме едно цяло!

Бащата на Алекс Сърчаджиева: С жена ми сме едно цяло!
Гласувайте за статията

Със съпругата си Райна, която е сценарист и драматург, Йосиф Сърчаджиев е още от 18-годишен.

Йосиф Сърчаджиев играе във филмите „Хан Аспарух”, „Време разделно” и още много на големия, малкия екран и на театралната сцена, пише bTV.

Йосиф Сърчаджиев

Йосиф Сърчаджиев обожава жена си

От няколко години е в ролята на режисьор. Скоро го очакват премиери, а в Кирчево – едно село край Ловеч той намира спокойствие и мир от хорската суета.

„Ние сме двама с Райна. Ние сме едно и също, което аз вече го разбирам сега, по-късно. Защото по-рано бързах, работех. Забравих много неща във взаимоотношенията с хората. Сега вече разбирам, че това, което стана с мен – сега след ударчето, трябваше да има вторият човек. Тоест не вторият човек, а второто аз”, каза актьорът.

Сърчаджиев разказа, че първоначално не е имало нищо в къщата, а уютната атмосфера е създал в последствие. „Ние много случайно влязохме в това село, защото търсихме място, до което да има вода, язовир. Малка, но много китна. С много силен дух. Духът въобще не е от нас, той е от тук, не знам какво е това, което е. Странни неща са тия”, допълни артистът.

Споделя, че не отглежда животни, освен две кучета. „Тука имаше една градина в началото. Сега не можем да правим това нещо, ще дойде една жена, която ни помага, тя ще дойде и ще направим другата пролет тука домати. Обичам моите домати, както беше едно време”, каза още той.

Със съпругата му Райна, която е сценарист и драматург, са заедно още от 18-годишни. Тя избягва всякакви медийни изяви, но стои зад всичко в техния живот. От помощта по къщата и двора, през топло сготвената гозба до създаването на новите постановки.

След премиерата в Ловешкия театър, следва нова драматургия по „Криворазбраната цивилизация”, която ще поставят в Стара Загора. Не само смяната на сцените, а и смяната на къщите често им се случва. Движението е онова, което описва живота им.

„Трудно се движа вече. То не е свързано само с болестта. Минават години. Ама, ще се оправим, бе. Ще се оправим, защото няма какво да правим друго. Има драма в живота на хората и тогава в тази драма човек разбира, че си направил зли и лоши неща”, заяви Сърчаджиев.

Blitz.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар