Злата свекърва от сериала "Пътят на честта" е преживяла много!Актрисата Галя Александрова

, която се превъплъщава в ролята на злата и властна свекърва Бонка в новия български сериал „Пътят на честта”, е била на границата между живота и смъртта. На 14 септември 1995 г., навръх Кръстовден, тя преживява тежка катастрофа, в която едва оцелява. [caption id="attachment_432170" align="alignright" width="300"]Пътят на честта Злата свекърва от "Пътят на честта" разтърси с историята си[/caption]

„Едно пътуване с приятели. Лош път. Мъгла. Цистерна влиза срещу нас в насрещното движение. И... челен удар. Божият кръст ме запази жива. Тогава точно бързах за среща със Стоянка Мутафова.

Никой не вярваше – и близките ми, и лекарите, че ще мога да се възстановя. Бях година и половина в инвалидна количка. Обезобразена, с 22 шева на главата. Два месеца на екстензия. После раздвижвания. Но любовта ми към театъра, личната ми дисциплина, оптимизмът ми бяха причаната да се върна и пак да играя. И когато д-р Братоев и покойният вече голям ортопед проф. Пройчев дойдоха да ме гледат в театъра в една постановка, след като стъпих на сцената след тази катастрофа, буквално не вярваха на очите си, че такова чудо може да стане с мен”, спомня си актрисата. Точно преди 10 години актрисата нашумява като тъщата на Супер Любо от небезизвестната телевизионна реклама на БТК. Където и да отидела из страната, хората я разпознавали и я спирали, за да я питат: „Извинявайте, вие ли сте тъщата на Супер Любо”? Макар че има зад гърба си куп роли в 7 театъра в страната, многобройни участия в киното и телевизионни постановки, Галя преживява поредица от сривове. Нейна колежка се вмъква в личния й живот и отмъква половинката й, който също е актьор.

Тя трудно преживява раздялата. Точно когато била в апогея си като актриса, докато играела на сцената на старозагорския театър, в продължение на 5 години спряла да получава роли.

Ръководството ги давало за младите таланти, които отивали на разпределение от НАТФИЗ. За да оцелява без пари, Галя се преквалифицирала в дистрибутор и разнасяла стока от врата на врата. „С каквото и да се занимавам, ще съм успешна”, категорична е актрисата. След дълго изгнание от сцената, тя се завръща на бял кон като изпълнителка на главната роля на свекървата Костанда в комедията по Антон Страшимиров „Свекърва”, пише вестник Уикенд. През юни се явила на кастинг за роля в „Пътят на честта” и веднага била избрана за една от главните роли – тази на свекървата на главната героиня Кера. Снимките започнали в началото на юли и Галя пропуснала лятната си отпуска.

Сценарият на първите 54 епизода показва сблъсъка на различните поколения и борбата за оцеляване на овдовялата Кера в големия и непознат град. Историята започва с бягството на актрисата Силвия Петкова, а след това зрителят се зъвръща към причината за нейното решение.

Именно злата свекърва Бонка се оказва причина за бягството на Кера. След смъртта на сина й Оги, Бонка се опитва да й отнеме детето на снаха си и Кера бяга заедно с него. „В живота не съм зла свекърва, а добра тъща”, казва за себе си Галя Александрова.