Светило в медицината с плашеща прогноза за Шумахер: Каза още колко живот му остава!

Светило в медицината с плашеща прогноза за Шумахер: Каза още колко живот му остава!
Гласувайте за статията

Лекар направи мрачна прогноза за състоянието на Михаел Шумахер

Прогноза за живота на легендата Михаел Шумахер даде светило в неврохирургията за Европа-проф. д-р Ерих Ридерер.

Михаел Шумахер

Светило в медицината с плашеща прогноза за Михаел Шумахер

Припомняме, че шампионът от Формула 1 пострада изключително тежко по време на ски ваканцията си преди почти шест години и от тогава семейството му крие в дълбока тайна здравословното му състояние.

Сега около него отново се разшумя, след като бившият пилот беше отведен в парижка болница за лечение на сърцето със стволови клетки по пионерски метод в медицината, съобщава Gong.bg.

Проф. д-р Ерих Ридерер направи мрачна прогноза за състоянието на Михаел Шумахер.

Той обяви тъжната новина, че продължителността на живота на хората, попаднали във вегетативно състояние, каквото е на Шуми, варира в период от около 8 години, пише Блиц.

„Терапията, на която се подложи г-н Шумахер е все още непозната за широката медицинска общественост. Едва шестима души са били третирани с нея. И винаги се касае за коронарен байпас.

Ако наистина се окаже, че то помага за подобрение на състоянието на сърцето му, това е много добра новина, защото ако то е в добра кондиция, здравето също се подобрява“, каза Ридерер.

„За съжаление, това лечение няма никакво влияние върху неврологичното му състояние. Аз лекувам хора в такова положение от над 40 години и за жалост при тях не можем да говорим за излекуване, а само за подобряване на общото им състояние.

Продължителността на живота им варира и зависи от грижите, които се полагат за тях. Обикновено се касае за живот в период от около осем години в такова вегетативно състояние.

Но предполагам, че за г-н Шумахер се полагат възможно най-добрите грижи, така че той сигурно е в по-добър вид от повечето пациенти с такава диагноза“, добави още неврохирургът.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар