Британската ВВС се извини на принц Хари!(За какво му поиска прошка)

Британската ВВС се извини на принц Хари!(За какво му поиска прошка)
Гласувайте за статията

Британската ВВС поиска прошка от принц Хари!

Британската телевизия BBC се извини на принц Хари за това, че не го е предупредила за снимка, която се появи в телевизионния и онлайн канала им. На фотоса се вижда как той е с опрян пистолет до главата а надписът гласи „расистки предател“.

принц Хари

Телевизията се извини на принц Хари

Фонът е още по-фрапиращ, като той прилича на разпънат на кръст и е нарисувана кървава свастика. Снимката е публикувана от неонацистка група през август миналата година. Това е само няколко месеца след като Хари и Меган Маркъл се венчаха.

BBC показаха фотоса по телевизията и след това той се появи в онлайн платформата им. След репортажа, 19-годишният студент Майкъл Шевчук от Лийдс се е признал за виновен по няколко обвинения.

Той е потвърдил, че направил снимката, на която е изписана фразата „ще се видим скоро, национален предател“ и е обвинен в заговор за тероризъм и притежание на терористични материали, сред които книги за Ал Кайда и Наръчник за бялата раса.

Британската правителствена агенция Ofcom отхвърли искането на Хари снимката да бъде премахната.

Според тях, BBC не е нарушила по никакъв начин авторските права. „BBC направиха балансирано решение като включиха изображението в своите канали и след това го премахнаха два дена по-късно, когато публичният интерес намаля“.

Те добавят, че такъв вид снимки, които са свързани с терористична пропаганда, представляват интерес за обществото и си има лимити, които трябва да бъдат спазвани при публикуването им. Според Ofcom, BBC са направили точно това.

Говорител на принц Хари казва, че принцът е приел извинението на телевизията, но добавя, че „Негово Величество си запазва мнението, че вместо да предлагат платформа на такъв вид снимка, е трябвало тя да бъде само описана, за да не се дават идеи на зложелатели“.

Принц Хари се ожени за Меган Маркъл през април миналата година. Тя е със смесен произход като майка й е афроамериканка, а баща й е представител на бялата раса. Според експерти, точно това е била причината да бъде направена такъв вид снимка, наричана от някои „опит за тероризъм“, пише tialoto.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар