Мариана Векилска взима по 12 бона на месец в Брюксел!Вече 9 месеца Мариана Векилска е извън тв ефира и

живее и работи в Брюксел. За целия този период обаче бившата водеща на „Тази събота“ и „Тази неделя“ така и не разясни с каква точно професия е заменила журналистката. Удри: Мариана Векилска гуши по 12 бона на месец в Брюксел! (виж тук) Данни от професионалната визитка на Векилска показват, че всъщност тя е част от експертите на Евроконтрол – европейска организация, която се занимава с безопасността на въздухоплаването.

Как Мариана е попаднала в структурата на престижното ведомство. И дали е квалифицирана да развива, координира и планира общоевропейска стратегия за управление на въздушното движение, не е ясно. Но постът й там се води един от най-апетитните.

В организацията родната тв звезда изпълнява функциите на нещо като мениджър в отдела за управление на клиентите, пише Ретро. Справка в международен сайт, проследяващ заплащането в Евроконтрол, показва, че заемащите пост като на Мариана получават средно между 3000 и 6000 евро месечно. Обърнато в левове, означава, че максималната заплата, която ексводещата може да прибере, е 12 наши хилядарки. Очевидно заплащането й в Брюксел е по-високо от това, което е получавала в Би Ти Ви, където изкара 18 години и 2 месеца. И разходите й в столицата на Белгия обаче не били никак малки. Там тв звездата живее на квартира, но в един от най-елитните и спокойни квартали. Тъй като не си представяла да пребивава в апартамент, си наела цяла къща. Наемът бил солиден, но си струвал за насрещния лукс. Отделно от това Векилска пращала пари за издръжка и на сина си Момчил, който след развода й с радиоводещия Симо Колев остана да живее при него в България. За момента ексводещата нямала планове да се връща у нас, защото искала да расте в кариерата. Векилска се хвали, че в момента общувала с клиенти от 43 държави, водела преговори за абонаменти за базата данни на организацията, търсела нови пазари. И използвала високо ниво на дипломация. Нейни бивши колеги подозират, че всъщност по-голямата мечта на звездата на Би Ти Ви била да се влее в политиката.