Три красиви родни манекенки на Седмица на модата в Милано!Едно от най-важните събития във фешън

индустрията през годината – Седмицата на модата в Милано, премина с голяма българска следа. Белослава Хинова, София Маджарова и Вероника Стефанова се включиха в ревютата, които официално приключиха в понеделник. [caption id="attachment_432619" align="alignright" width="300"]Седмица на модата Вероника Стефанова на Седмица на модата в Милано[/caption]

За най-малката от тях – едва 17-годишната Бел това не е първо стъпване на световния подиум. През последните две години тя е дефилирала няколко пъти за Шанел. Като бе избрана лично от покойния вече Карл Лагерфелд.

Този път се разходи по котешката пътечка в новите пролетно-летни предложения на брандове като Dolce&Gabbana, Sportmax и Emporio Armani. Като на кастингите е преборила над 400 момичета от цял свят. Маджарова пък впечатли мнозина с интересните си татуировки по ръцете. 22-годишната манекенка дефилира за един от най-знаменитите дизайнери на нашето време - Мартин Марджела и неговия бранд Maison Margiela. София се разходи по подиума и с дрехите на нашумялата италианска марка Drome. С приз за най-добър модел пък от Милано си тръгна Вероника Стефанова. Красавицата, която представи страната ни на Мис Свят през 2017 г. в Китай, участва в цели 6 ревюта. Като е закрила 4 от тях. За нея това е четвърто дефилиране на Седмицата на модата в Милано.

Единственият й пропуск от 2017 г. насам е покрай раждането на дъщеричката й Анжела. „В никакъв случай не предполагах, че ще спечеля аз, защото в Милано присъстваха много големи и заслужили модели.

Макар че предварително ни бяха съобщили, че ще има награждаване, така и не казах на мъжа си, защото дори не подозирах, че има шанс да спечеля разкри пред „Монитор“ Стефанова. На официалната церемония в италианския град тя е била в компанията на българската дизайнерка Таня Ян и част от гримьорите, с които работи в собствените си студиа в родината.

„Събитието се водеше на италиански и като стигнаха до моята награда и казаха моето име, ми трябваха няколко секунди, за да разбера какво се случва. Наложи се да повторят, за да се отърся и да повярвам“, признава още моделът.

За да отпразнува наградата си, Вероника се отправя към афтърпартито на Филип Плейн, където пък била посрещната още на входа от бившата му приятелка.

Броени часове след като се завърна на българска територия, Стефанова вече планира и следващото си професионално приключение, а именно завръщането й на най-голямата Седмица на модата в Азия, която ще се проведе следващия месец в Казахстан.

„Стана ми много мило, защото в Милано се срещнах с журналистка от италианския Vogue, която каза, че очаква да ме види отново и там“, споделя още чаровната блондинка. Източник: Monitor