Качественият сън невинаги е налице, когато ни се иска. Как да спим по-добре

Качественият сън невинаги е налице, когато ни се иска. Как да спим по-добре
Гласувайте за статията

Непълноценният сън или недостигът на часове в покой през нощта се отразява цялостно на организма, затова е необходимо да спазваме набор от навици, ако искаме да се радваме на добър тонус.

Наспиването не само ни подготвя да се изправим пред предизвикателствата на утрешния ден, но също да намалим стреса и укрепим имунната си система. Малко препоръки за добър сън и хубав старт на деня. 

  • да не лягане добре нахранени – Когато си лягаш с пълен корем, гравитацията няма как да избута съдържанието на стомаха в правилната посока, както след останалите ядения през деня. В резултат на това приетото съдържание може да се върне обратно по хранопровода и дори устата, предизвиквайки симптоми на киселини, хронична кашлица и запушен нос.
  • поемаме си дълбоко дъх преди да легнем и заспим – специалистите го препоръчват за стимулиране на блуждаещия нерв, който помага да се активират части от нервната система, понижаващи стреса в тялото ни.
  • без телефон – Щом е наблизо, е по-лесно е да се присегнеш, за да го използваш през нощта, когато ти не можеш да се унесеш. Освен това, прекарването на време пред телефона преди да заспиш се отразява и на качеството на съня.
  • измиване на лицето добре преди да легнем – важно е да нахнем кремове, прах, грим и т.н
  • без нощни лампи и странични светлини.
  • Тези малки неща могат да дадат положителен ефект върху съня ни. Вжно е да знаем, че поне 8 часовият сън е нужен на организма и най-лесно и добре се заспива с хубава книга в леглото.

 

  • Източник : една.бг

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар