Слави Трифонов учреди партията си тайно!Близо 500 души се събраха на

учредяването на партията на Слави Трифонов. Дългия дойде в залата в столичния квартал „Лозенец”, като мина бос и без много шум през задния вход. [caption id="attachment_433147" align="alignright" width="300"]Слави Трифонов Партията на Слави Трифонов вече е факт[/caption] Никой от поканените да се включат в учредителния комитет не пожела да говори за случилото се вътре. Учредителното събрание продължи 15 минути, като така бе основана партията на Слави „Няма такава държава”.

Всички делегати излязоха мълчаливо от залата, а журналисти въобще не бяха допуснати на събранието. Нито един от присъстващите на учредителното събрание в събота, не обели и дума какво се е случило зад вратите на сградата.

Единственото разпознаваемо лице бе на Крум Савов. Но спортния журналист отговори лаконично на въпросите член ли е на партията, с думите „Член съм на собственото си семейство”. Друг популярен гост на събитието бе Кирил Симеонов, който нашумя с участието си във „Вип Брадър 2015”, но и той отказа да обсъжда срещата. Самият Слави Трифонов пък се измъкна „по терлици”, за да не разкаже нищо за събитието. Дългия дори използва като щит Иво Танев, за да излезе през задния вход. Танев влезе в ролята на негов двойник и заблуди събралите се репортери, че е шоуменът, докато Дългия се изниза отзад. По-късно в социалните мрежи се появи видео от речта, в което Слави обяснява, че е недоволен от незачетения референдум. И по тази причина е решил да създаде собствена партия, пише вестник „България днес”. „Аз и моите колеги протестираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен референдум по българския закон и конституция и по правилата на пряката демокрация. Но той беше захвърлен в ъгъла, все едно не се е случвал”, казва Слави Трифонов. Той заяви, че е отвратен от това незачитане на народния вот, поради което е решил да влезе в политиката. „Аз съм последователен човек и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си последователно, без да се спира и да се страхува”, казва ексводещия пред делегатите. Междувременно пред сградата се бяха събрали и мераклии за участие в партията Слави, които се възмущаваха, че не са допуснати до общото събрание. И недоумяваха кой е избрал тези 500 човека, които получиха покани.