Бившият кмет Стефан Софиянски го закъса с краката! (още подробности)

Бившият кмет Стефан Софиянски го закъса с краката! (още подробности)
Гласувайте за статията

Стефан Софиянски вероятно има проблеми с краката!

Стефан Софиянски се придвижва все по-трудно, видяха фотографите на „Ретро“. Бившият кмет на столицата е закъсал с краката и едва намира сили да слиза от личния си автомобил.

Стефан Софиянски

Стефан Софиянски бере ядове с краката

През последните няколко години ексседесарят все по-рядко се появява в публичното пространство. И явно спокойният начин на живот не му се отразява подмладяващо, а тъкмо обратното. Освен че ходи сгънат почти на две, пенсионерът Софиянски е неузнаваем и в лице.

Въпреки коренната промяна във външния му вид столичани все още разпознават бившия градоначалник на София и се спират да го поздравяват уважително с „Добър ден“. Той също не подминава добронамерените граждани и не отказва да размени по няколко изречения с тях.

Макар да е в пенсия, политикът продължава да живее активно. Той бе засечен да паркира старото си волво в центъра на столицата, след което се отправи по задачи.

Първо премина през близък клон на голяма банка, после се отби до пощата, а накрая се насочи към личния си офис. Където разработва проекти за бъдещето на България със свои съмишленици, пише Ретро.

Последното, върху което Софиянски сподели, че се е фокусирал, е създаването на нова конституция, тъй като настоящата по негови думи била овехтяла и неадекватна за времето, в което живеем.

Между политическите дела седесарят се опитвал да не пренебрегва и задълженията си на дядо. Някои уикенди той отделял за забавление с внуците си. Любимото място за семейни сбирки на фамилията от години е село Поручик Чунчево, Добричко, където родът на Софиянски притежава частно имение.

Средната му дъщеря Ива Софиянска, която е съпруга на сина на Васил Божков – Антон Божков, също издава, че с мъжа си и децата предпочитали селския уют пред който и да е луксозен хотел. Изминалото лято прекарали именно край басейна в бащиния й чифлик.

Стефан обичал да вижда къщата си пълна и се надявал и на още внучета. Въпросът известно време бе болезнен за него, тъй като през 2015 г. трагедия почерни цялото семейство, след като най-голямата от трите му щерки – Елена, загуби първородния си син Камен на едва 5-месечна възраст.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар