Анелия е щяла да се превърне в жертва на евреина!Евреинът Илан Цоря

е опитал да измами чалга певицата Анелия с 20 000 евро. Скандалната случка е станала преди 2 години. Анелия получила обаждане от мъж от непознат номер, който се представил за служител на инвестиционна компания. [caption id="attachment_433530" align="alignright" width="300"]Анелия Анелия за малко да стане жертва на измама[/caption] Мъжът и развивал версия, че ако тя реши да инвестира в акции 20 000 евро, само за месец сумата и ще се удвои.

Противно на всеобщото мнение, че чалга певиците не блестят с ум, Анелия не се е вързала на опита да я преметнат. Но близо 10 000 българи попаднаха капана на измамниците. Илан Цоря е сочен като краля в рай за измамите с бинарни опции.

Това са така наречените сделки с акции. Евреинът проправи пътя на крими бизнеса още през 2005-2006 г. в Израел, като създава първата платформа под търговското име Традо. Първоначално софтуерът се ползва от негови брандове в Израел и се оперира от тамошни кол центрове. В последствие дейността се прехвърля в Кипър. Започва надлъгване и игра на котка и мишка с финансовите регулатори в страните от ЕС. През 2012 г. измамникът идва в България и въвежда своето ноу-хау. Цоря – спряган като Краля на бинарните опции, превръща България в рай за процъфтяване на криминалния бизнес.

Условията, които предоставя нашата страна са перфектни – слаби и разсеяни регулатори, либерални банки, беззъбо финансово разузнаване, умни и образовани младежи с по няколко чужди езика.

Които срещу скромно за стандарта на Европа заплащане работят в кол центровете, но без да се замислят какво всъщност вършат там. И най-важното - достатъчно наивни байганьовци, които мечтаят бързо забогатяване. От България, където установява своята главна база, Цоря разгръща мащабна дейност и създава кол центрове както у нас, така и в Грузия, Босна, Черна гора, Сърбия и Чехия. У нас ангажира добри български програмисти, които непрекъснато усъвършенстват софтуера на платформата, освен това се огражда с доверени хора, част от които довежда от Израел. През 2015 г. кани Гал Барак да стане негов подагент и да създаде нов супер модерен кол център, през който да оперират нови и нови бинарни опции.

Дава достъп и на други подагенти до софтуера, за което прибира добри такси. Израелецът създава няколко psp агента, главният от които е Global Payment Solutions, чрез които реално съдейства на събирането на присвоените средства и за това също получава сериозна комисионна.

Междувременно Цоря организира презентации, конференции, с които популяризира дейността с бинарните опции и привлича нови и нови подагенти както от България, така и от чужбина. През 2016 година мошеникът влиза в съдружие с другия голям „играч” в бинарните опции – Уве Ленхов. Малко по-късно евреинът проявява амбиция да направи нов супер софтуер (супер платформа), като събира финансиране от над 3 млн. евро за новия продукт. Когато е готов обаче, хитрецът отказва да го предаде на създаденото със съинвеститорите дружество Global Finteh Solutions (GFS), респективно дъщерното дружество „Традолоджик сълюшънс”. Прехвърля само интелектуалната собственост (марката), но никога не предава сорс кодовете.

Тогава настъпва разрив с партньорите му, а Гал Барак решава да застане на страната на съдружниците. Илан Цоря е принуден да продаде оставка като изпълнителен директор на Global Finteh Solutions и на негово място е назначен Гал Барак.

На 1 август 2018 г. Гал Барак сезира българската прокуратура за обсебване на над 330 000 евро от сметката на GFS по делото е образувано досъдебно производство, но до момента прокуратурата не може да го привлече като обвиняем. На 6 ноември 2018 г. Барак се жали и в СДВР за кражбата и нерегламентираното ползване на чужд софтуерен продукт – платформата „Традолоджик”. Въпреки извършените от СДВР с разрешение на съда претърсвания обаче софтуерът не е намерен, респективно и сорс кодовете не са предадени.

Озлобен от предателството на доскорошните си партньори, Илан Цоря организира отмъщение. За целта наема австрийския блогър със съмнителна репутация Вернер Бьон, който издава новинарския сайт Fin telegram, и му предоставя цялата информация, с която разполага за жертви на бинарните опции в Австрия.

Новинарският сайт залива мрежата с ежедневни публикации. Уговорени са и жертви, които да се оплачат в австрийската прокуратура, която образува досъдебно производство. Въпреки добрите намерения на австрийските прокурори да бъдат арестувани и тримата - Илан Цоря, Уве Ленхов и Гал Барак, в крайна сметка са арестувани Ленхов и Барак, а Цоря не е дори привлечен като обвиняем по австрийското разследване. Евреинът съдейства на прокуратурата – предоставя информация и отговаря на въпроси, но не казва нищо, което касае него самия и може по някакъв начин да бъде използвано от правораздавателната система. Така се стига до абсурда Илан Цоря – кралят на измамите с бинарни опции, да е чист като сълза – австрийците не го привличат като обвиняем, не го търсят, няма издадена заповед за арест. Германските власти го подозират, но до момента прокуратурата им си трае, а нашата направо отказа да го разследва като отмени собственото си постановление за образуване на досъдебно производство.

Отлично информирани източници разкриват, че Цоря освен експерт по съмнителни сделки е и голям ценител на родни красавици.

След като Наталия Гуркова стана вдовица точно той е бил човека, който и предложил спонсорство. Илан имал и намерение да направи Гуркова рекламно лице на една от компаниите му. Проблемите му със закона и бягството му от България обаче попречило на партньорството му с бившата Мис България. Източник: hotarena.net