Шкумбата представи книгата си пред приятели и фенове!Веднага след автобиографията

на Татяна Лолова, вчера с логото на „Книгомания” излезе автобиографията на Димитър Туджаров - Шкумбата „Хумористично селфи”. [caption id="attachment_433625" align="alignright" width="300"]Шкумбата Шкумбата представи книгата си[/caption] Той отпразнува своя 65-и рожден ден в неделя, и излизането на луксозното томче се превърна в своеобразен подарък за личния му празник.

В публиката на премиерата в софийски клуб се смееха Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Роси Кирилова, Цветана Манева със съпруга си Явор Милушев.

Изданието с твърди корици включва забавно разказаното битие на комика. Откъде идват „шкумбите“, как се насочва от инженерството към артистичните изяви, за безбройните турнета и срещи с известни личности. Като текстът по страниците е придружен с над 20 карикатури, специално рисувани за книгата от Жорж Туджаров (съвпадението на фамилията е случайно!), и над 160 снимки от личния архив на Шкумбата, както и от архивите на негови колеги и приятели. В книгата са намерили място и немалка част от текстовете от моноспектакли и импровизациите на шоумена от различните представления и аудиозаписи, разпространявани нелегално по времето на соца. Един такъв запис направил и водещия на представянето на книгата Ники Кънчев. Той чул Шкумбата за първи път в Москва, където следвал журналистика. Поканил го в своята стая и записал над час и половина с неговите смешки на малък касетофон. Днес обаче водещият не може да намери касетата, за да я подари на своя приятел. Шкумбата сподели още една вълнуваща новина на премиерата. Ветеранът в бранша, заедно с- както самият той споделя- най-забавните и (без)надеждни негови млади колеги- стенд ъп комедиантите „Нема к‘во“, тръгват на национално турне! Публиката в осем града ще бъде обречена на нечовешки смях, стенд ъп от класа и класическа форма на хумор, сатира и забава. „Нема такъв живот“ пристига, за да докаже, че това шоу няма да промени живота ви, но определено ще се помни дълго. Младите лъвчета на модерната стендъп комедия „Нема к‘во“ и ветеранът в бранша - Шкумбата, предприемат вълнуващ тур в осем български града, на осем български сцени, сред хиляди хора в публиката. Очакват се възторжени към нестихващи аплодисменти на: 22 октомври - Плевен; 30 октомври - Петрич; 7 ноември - Враца; 10 ноември - Пловдив; 14 ноември - Бургас; 28 ноември - Габрово; 29 ноември - Варна.