Ти да видиш: Митьо Крика стана учител в католическо училище!

Ти да видиш: Митьо Крика стана учител в католическо училище!
Гласувайте за статията

Митьо Крика стана учител в католическо училище!

„Учител съм в католическо училище в Лондон от 8 години вече. Първоначално започнах като учител по физическо за три месеца на доброволни начала. От ръководството ме харесаха и аз останах за постоянно.

Митьо Крика

Митьо Крика стана учител, да не повярваш чак

След това изкарах курсове и вече преподавам математика, физика и други неща“, споделя пред вестник „България Днес“ Митьо Крика.

От десет години той живее в Англия, там е свил гнездо с половинката си Камелия, с която все още нямат брак и деца, но двамата работят усилено и по двата въпроса.

„Хората да не мислят, че като пуша скъпи кубински пури и пия марков ром и уиски, съм цъфнал и вързал. Съвсем обикновен човек съм, който бачка на 100 места“, казва Крика.

Той не щади усилия и време, за да изкара необходимите за квартира, прехрана и нормален живот в Лондон и пътувания средства. Мускулягата преподава физическо на по-малките ученици а химия, физика, биология и математика на децата от 7-и до 10-и клас.

За късмет Крика си намерил квартира съвсем близко до училището, където преподава. Има собствена фитнес зала в школото за тренировки. Крика споделя, че от сутрин рано до късно през деня е в училището.

Заедно с ръководството на школото Крика е натоварен да следи и за реда и дисциплината на подрастващите.

В учителстването на Митьо Крика няма нищо случайно, тъй като е от преподавателско семейство. Майка му е учител по биология и химия по време на престоя им в Ангола, а дядо му по музика в родния Казанлък.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар