Косата през есента – 4 мерки за отличен статус

Косата през есента – 4 мерки за отличен статус
Гласувайте за статията

След жаркото слънце през лятото и морския бриз косата изисква повече старание в грижите за нея

Време е за есенния косопад, който не бива да ви стряска в никакъв случай, ако нещата се случват в рамките на нормалното. Трудно е да се прецени реално каква загуба е приемлива, но вероятно вие вече сте наблюдавали косата си и знаете, че редуцирането на известно количество е в допустимите граници.

Ако забележите нещо по-драстично, трябва да помислите дали не са налице някакви дефицити в организма. В противен случай е нужно единствено да подкрепяте косата си в този момент и да й осигурите навременна грижа, за да се възстанови по-бързо тя.

4 мерки за отличен статус на вашата коса през есента

  1. Пълноценен хранителен режим

Вие никога не трябва да го загърбвате и този метод не бива да е нещо ново за вас, но сега тялото ви има необходимост от повече енергия. Ако през лятото сме залагали основно на водата, свежите салати, плодовете и известна доза белтъчини, сега трябва да концентрирате вниманието си върху допълнителните полезни мазнини.

Нека на трапезата ви да присъстват сезонни продукти, които са пълни с витамини, и по възможност с домашен произход.

  1. Правилни навици

Измиването на косата е ключов ритуал при поддържането й. Козметиката е приоритет – тя трябва да е качествена и съобразена с индивидуалния ви тип кожа, коса и нужди. Мийте бавно и деликатно кичурите си, не го правете прекалено често и не пропускайте маските за подхранване. Те ще съживят косъма и ще подпомогнат цялостното му състояние.

  1. Без драстични промени

Вероятно русият цвят ви е омръзнал и желаете да боядисате косата си в по-тъмната гама. Нямате забрана да го сторите, но пък не изпадайте в крайности да направите обратното например. Есента предполага повече поддържащи терапии, а не резки завои, които създават потенциал за задълбочаване на косопада и допълнително изтощаване.

Не третирайте често с пресата и машата, бъдете по-естествени в духа на най-пъстрия сезон. Небрежният вид ще ви спаси от по-неприятни последствия, той в никакъв случай не е компромис, защото освен всичко друго е и на мода.

Не излизайте и с влажна коса, не само защото може да се простудите, а и за да я предпазите от ниските температури навън.

  1. Масаж у дома

За да стимулирате кръвообращението и да заздравите корените си, може да опитате с редовен масаж. Може да използвате четка за целта или с помощта на ръцете си да втриете нежно шампоана си, подбран специално да хидратира косата ви. Препоръчителни за тази техника са и някои етерични масла – лавандула, лайка, мента.

Грижа за косата от AgoraBBeauty

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар