Дони и Нети правят щерка си будистка!(Още подробности)

Дони и Нети правят щерка си будистка!(Още подробности)
Гласувайте за статията

Дони и Нети искат да правят дъщеря си будистка

Дони и Нети искат да заведат единствената си наследница Лилия при Далай Лама. В момента духовният водач живее в изгнание в Индия, пише в. „Уикенд”.

Традиционно се смята, че Далай Лама е най-новото превъплъщение на поредица от духовни водачи, които са избрали да се преродят, за да просветят другите същества.

Дони

Дони прави дъщеря си будистка

Далай Лама е почитан от будистите в Тибет, Монголия, Калмикия, Бурятия, Тува и други будистки региони.

Не е тайна, че двамата певци и артисти са почитатели на религията и културата на Изтока и на източните учения. През далечната 1996 година Дони бе сред групата артисти, които стигнаха в подножието на Еверест.

Оттогава Добрин Векилов, както е истинското име на Дони, многократно е посещавал Непал, Тибет и Индия.

И след всако едно ходене до там поп певецът и композитор се връща все по-изкушен от от магията на тамошния дух, манастирите, дворците и теорията за прераждането.

52-годишният музикант е имал щастието да се срещне преди години и с Далай Лама. Изпълнителят на „Кукла“ си купи специална гривна от свещения град Дарамсала в Индия, където живее будисткия водач, когото Китай не пуска в Тибет.

Мънистата са направени от кости на тибетски як. По време на срещата си с Далай Лама той докоснал гривната на Дони и оттогава той не я сваля от ръката си, вярвайки, че амулетът го пази от зли сили и болести.

Зотава сега двамата със съпругата си Нети се надяват и 7-годишната им дъщеря да се запали по будизма. Те мечтаят момиченцето също да се срещне и бъде докоснато от будисткия гуру.

Подобно на тибетски монах и Дони ходи гологлав и вески път медитира с броеницата си от Тибет.Двамата с нежната си половинка искат да предадат любовта си към Изтока на малката Лили.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар